Лидерът на партия ВОЛЯ е категоричен - няма да бяга

...
Лидерът на партия ВОЛЯ е категоричен - няма да бяга
Коментари Харесай

Марешки: За непредубедените е ясно, че аз съм невинен

 Лидерът на партия ВОЛЯ е безапелационен - няма да бяга от страната и ще се пази пред съда в България. Коментарът му идва единствено ден откакто получи 4 години затвор за рекет и изнудване.

Той е упрекнат, че е изнудвал мъж за сума от 10 000 лв., която трябвало да е месечен наем за пицария.Според съда действието било придружено с заличаване и разваляне на имущество. Марешки пък изрично съобщи, че изнудване не е имало.

" Както първата присъда на първа инстанция, че съм почтен, както и тази, че съм отговорен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция. За по-голямата част непредубедени фенове е ясно, че аз съм почтен ", разгласи още лидерът на ВОЛЯ. 

" Моментът е селекциониран доста добре, с цел да може след няколко дни в отчета пред Брюксел да се покаже, че в България има наказан политик, въпреки и не на първа инстанция, и че правосъдната система е самостоятелна ", смята Марешки.

" Аз ще бъде единственият българин, в случай че Върховният съд удостовери присъдата, който ще бъде наказан за това, че желае наем за своя благосъстоятелност. Ще поясня – на мястото има два парцела, единият е част от заведението, което моя фамилна компания е продала на Красимира Колева, тъй че доста добре знам кое е мое и кое не. Наемателят на парцела безусловно беззаконно се е разширил в моя и би трябвало да стане ясно ", добави водачът на ВОЛЯ. 

Той е безапелационен, че желаят да очернят името му: " За четири години не можаха да намерят нито една корупционна договорка. Всички признават, че съм друг “, безапелационен е Марешки. 

Ако бъде приет за отговорен, съобщи, че няма никакво желание да бяга от страната. " Ще се пазя в България. Вярвам, че най-после справедливостта ще спечелва ", сподели политикът.

Марешки е уверен, че ВОЛЯ ще има още един мандат в Народното събрание. " Ние имаме какво да вършим ", разгласи той.

На въпрос дали е уверен, че след станалото би трябвало да даде автограф от нужните 160 за привикване на Велико народно събрание той отговори: " Аз съм уверен, че откакто един плаж, съгласно президента, е доста по-стойностен от моята независимост, ще му направя оферта – безусловно безплатно да подаря плажа на президента, той да си подаде оставката и да стане един олигарх с плаж ", заключи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР