Лидерът на партия Възраждане Костадин Костадинов заяви по Нова телевизия,

...
Лидерът на партия Възраждане Костадин Костадинов заяви по Нова телевизия,
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: В България няма консенсус за НАТО, през 2004-а бяхме анексирани

Лидерът на партия „ Възраждане ” Костадин Костадинов съобщи по Нова телевизия, че българите не трябва да се тормозят от напрежението сред Русия и Украйна, тъй като съгласно него това „ театрална драма ”. Той акцентира също, че територията на България по конституция би трябвало да се пази единствено от българските въоръжени сили и по тази причина непозната войска у нас буди терзания.

„ Българското общество не се е произнесло за участието ни в НАТО. Няма консесус за това. През 2004 година бяхме безусловно анексирани ”, разяснява Костадинов. Той напомни, че с цел да станем член на Алианса се е наложило да нарежем танкове, военни самолети и ракети. „ Ние към този момент нямаме ракетни войски, нямаме подводници, изчезнаха цели родове войски ”, сподели водачът на „ Възраждане ”.

Костадинов отхвърли обвиняванията, че е проводник на ползите на Русия, изрично отхвърли да поддържа връзка с нейни представители. „ Тези, които настояват това, обаче не излизат от посолството на Съединени американски щати ”, добави той.  Лидерът на „ Възраждане ” съобщи, че желае да чуе българската позиция към нашите сънародници в Украйна, само че такава няма.

Костадинов направи забавно съпоставяне в отговор на въпрос дали Крим е „ причислен ” или „ анексиран ” от Русия. Според него думи обстановката е като при Съединението на България и Източна Румелия. „ Ние тогава сме „ анаксирали ” суверенна турска територия ”, разяснява Костадинов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР