Лидерът на партия Има такъв народ Слави Трифонов влезе в

...
Лидерът на партия Има такъв народ Слави Трифонов влезе в
Коментари Харесай

Слави Трифонов атакува Борисов, че се крие от дебат в Европарламента

Лидерът на партия " ИТН " Слави Трифонов влезе в индиректна словесна офанзива с премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев, като попита посредством пост в формалния си профил във Facebook дали двамата " ще се скрият и ще изпратят калинки " или ще отидат на спор в Европейския парламент за върховенството на закона в България.

Такава полемика се състоя към този момент в Европарламента на закрито съвещание пред мониторинговата група за върховенството на закона в Европейския парламент, на която от българска страна вместо Гешев и Борисов участваха външният министър Екатерина Захариева и зам.-главният прокурор Красимира Филипова и зам.-министърът на правораздаването тогава, а в този момент министър Десислава Ахладова.

От групата на ГЕРБ/ЕНП в Европарламента излязоха незабавно с позиция , че Комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи ще изслуша на следващия ден (10 септември 2020 г.) презентация на заместник-председателя на Европейската комисия за полезностите и прозрачността Вера Йоурова, а на това не са канени и няма да участват представители на нито една институция от двете страни, а единствено евродепутати.

" Бойко Борисов и Иван Гешев са поканени на следващия ден в Европейския парламент на нов спор за върховенството на закона в България. Те бяха призовани и преди 12 дни, обаче не отидоха. А след това от прокуратурата излъгаха, че те били организирали срещата. А от ГЕРБ пък излъгаха, че българското държавно управление било получило поддръжка. И в този момент, уважаеми сънародници, става доста забавно. Борисов и Гешев ще отидат ли на следващия ден или отново ще изпратят някакви " калинки "? ", насочи въпроса си Слави Трифонов.

" Защото в последна сметка България е пълновръстен член на Европейския съюз и има правила, европейски разпореждания и контракти, и България не може да бъде ограден двор, благосъстоятелност на Борисов и Гешев. И в случай че тук Борисов и Гешев вършат каквото си желаят, дали могат да вършат каквото си желаят на равнище Европейски съюз? ", безапелационен бе шоуменът.

" Противно на изявления в обществени мрежи и български уеб сайтове, това няма да бъде нито спор, нито публично чуване, а единствено показване на настоящото положение на механизма за съдействие и инспекция, който визира както България, по този начин и Румъния ", пишат в позиция от ЕНП.

На това показване, което е единствено дребна част от общо 14 точки в дневния ред на съвещанието на комисията, не са канени и няма да участват представители на нито една институция от двете страни, а единствено евродепутати. Това е нормална процедура при такива представяния, а думата ще могат да вземат единствено евродепутати. Кои тъкмо са те ще стане ясно малко преди началото на съвещанието, изясняват евродепутатите.

От секретариата на Европейския парламент прецизираха, че няма да канят представител на българското държавно управление, тъй като на съвещанието ще се разисква най-вече позицията на Европейската комисия по настоящото положение на Механизма за съдействие и инспекция, който се отнася и за България, и за Румъния.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР