Лидерът на партия Българско лято и кандидат за депутат Васил

...
Лидерът на партия Българско лято и кандидат за депутат Васил
Коментари Харесай

Васил Божков: Идвам |

Лидерът на партия " Българско лято " и претендент за народен представител Васил Божков, който е обвинен у нас и се укрива в Дубай, разгласи, че Съдът на Европейски Съюз в Люксембург е отменил европейската заповед за ареста му. Той разгласява новината във фейсбук профила си дружно със фотография на череп с надпис " ИДВАМ ".

По думите на предприемача заповедта е издадена от прокуратурата без глоба на съда и е невалидна.

" Още през вчерашния ден Уестминстърският съд (Westminster Мagistrates’ Court) в Лондон е прекратил всички каузи от България, формирани от Иван Гешев и неговите прародители по европейски заповеди за арест. Определени са като “негодни ”, написа Божков.



Съдът показва, че условията за ефикасна правосъдна отбрана, на която имат право лицата с Европейска заповед за арест в резултат на престъпно следствие, не са задоволени, когато и Европейската заповед за арест, и правосъдното решение, на което тя се базира, са издадени от прокурор – който може да бъде избран като „ издаващ правосъден орган “ по смисъла на член 6, параграф 1 от това рамково решение, само че решението не може да бъде преразгледано от съд в издаващата страна членка преди предаването на поисканото лице от изпълняващата страна членка. 

Днес стана ясно и, че Административният съд в София анулира решението на Национална агенция за приходите за запор на персоналното имущество на Божков от предходната година. 

„ При липса на аргументираност и мотивираност по повод типа и размера на предполагаемите бъдещи обществени вземания, неявяване на данни за действителния обем на предходните обезпечения на същото обвързване, наложената забрана върху имуществото на длъжника, посочено в процесното разпореждане, образува извод за непропорционалност и диспропорция “, показват магистратите. 

Решението е дефинитивно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР