Лидерът на партия Български възход Стефан Янев разкри, че са

...
Лидерът на партия Български възход Стефан Янев разкри, че са
Коментари Харесай

Стефан Янев: Проведохме разговор с ПП. Не сме поставяме условия за задължително участие в кабинет

Лидерът на партия " Български напредък " Стефан Янев разкри, че са почнали двустранните диалози сред " Продължаваме промяната " и партиите по отношение на съставяне на предстоящ кабинет с втория мандат.

" Освен общите диалози ние като парламентарна група имахме подобен двустранен диалог с " Продължаваме промяната ", на който обсъдихме метода, по който те плануват да се развие процеса по вероятно приемане на мандата и съставяне на структура. Разговорите ги водихме с акад. Денков и представители на Политическа партия. Тези диалози ще продължат, с цел да се разбере какво се чака от този вид взаимоотношение сред партиите. Виждането на " Български напредък " е, че подобен вид структура или съглашение за сформиране на държавно управление е нужен. За да е ясно кой носи политическата отговорност. Оттам нататък са следващи неща какъв ще е съставът на кабинета. За нас е значимо да е ясно ще има ли политическо съглашение, което да подсигурява отговорността на обособените партии, които поддържат това държавно управление ", сподели той в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Получихме текст от Политическа партия, който планува един механизъм, който въз основата на цели, които биха били признати от други партии, да се приказва и за съответна законодателна стратегия в идващите месеци. Политическа партия оповестиха, че ще търсят поддръжка в Народното събрание посредством заявления. И въз основата на поддръжка или неподкрепа на тази декларация ще решат понататъшните си стъпки. Това, което сме получили като предложение за законодателство и цели, ние го преглеждаме и приготвяме нашия отговор, който на следващия ден до обяд ще им го дадем. Всички тематики, които се приказват от месеци в общественото пространство, малко или доста са наранени в тези заявления ", изясни той.

" За нас като нова партия присъединяване в политическия живот не е с цел да участваме в държавно управление и търсене на постове. Ние търсим реализация на политики и решения, които са в полза на българските жители. Така че по никакъв метод не слагаме условия за наложително присъединяване в кабинет. 

Не бива да приказваме за третия мандат преди да са изчерпани първия и втория. Все отново последователността в работата е значима. Ако се стигне до третия мандат, ние ще участваме в диалозите градивно ", съобщи още Янев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР