Лидерът на партия АБВ Румен Петков настоя за незабавен мораториум

...
Лидерът на партия АБВ Румен Петков настоя за незабавен мораториум
Коментари Харесай

АБВ иска мораториум върху сделката на F-16

Лидерът на партия АБВ Румен Петков настоя за неотложен мораториум върху договорката за F-16 и за прекратяване на " безумната политика по отношение на българската авиация " . Това съобщи той във връзка договарянията за покупка на многоцеливите изстребители F-16.

Това, което било оповестено в общественото пространство и доказано от Министерството на защитата, е следващото доказателство, съгласно него, че на нас се гледа като на портмоне от страна на сътрудниците ни от Съединени американски щати.

" Те са решили, че могат да бръкнат в портмонето и да си вземат близо 3 милиарда лева за 8 извънредно скъпи " прахосмукачки " , както експертите назовават самолетите F-16 ", акцентира Петков.
 Каракачанов: 1.8 милиарда лева за нови изтребители е единствено рамка
Каракачанов: 1.8 милиарда лева за нови изтребители е единствено рамка

И след приемане на контракта не престават договарянията

Той разясни, че първичната финансова рамка е била 1,5 милиарда лева След това, с цел да угодим сме се противопоставили на бюджета си, на ползите на националната ни сигурност и на България, а Народното събрание е нараснал бюджетът до 2,1 милиарда лева

С вчерашно оповестените 1,6 милиарда $ ние отиваме на 2,7 милиарда лева Това е безумна цена, която българският поданик ще би трябвало да заплати , счита Петков. В тази връзка той запита кой ще поеме отговорността за договорката и за бюджета, при който ще би трябвало ние да плащаме за аварийните елементи, и кой ще поеме отговорността за боеспособността на прахосмукачките, които ще си купим. На този въпрос продължава да няма отговор ", посочи водачът на партията.

Той напомни, че е упорствал неведнъж да се изиска информация какъв брой самолета F-16 има Румъния и какъв брой от тях летят.
 Гласуваното от Конгреса не е финалната цена, изясняват от Локхийд Мартин
Гласуваното от Конгреса не е финалната цена, изясняват от Локхийд Мартин

По думите на Джон Нилсън утвърждението на Конгреса е значима стъпка в договарянията

Брифингът в централата на АБВ не бе отдаден на равносметка за миналите европейски избори и от партията на Георги Първанов не показаха такава.

Заместник-председателят на партията Любомира Ганчева разкритикува измененията в Закона за обществените предприятия, които щели да доведат до втора вълна на приватизацията. По думите ѝ измененията са скандални и ще доведат до заличаване на държавните предприятия.

Утре от партията ще внесат в Министерство на стопанската система и в Министерски съвет позициите си за какво са срещу този закон. Основно АБВ са срещу премахването на забранителния лист за приватизация, също така се дава опция на Министерски съвет да гласоподава приватизация на обособени елементи на държавно дружество.
 Американският конгрес утвърди финансовата рамка за осем Ф-16 за България
Американският конгрес утвърди финансовата рамка за осем Ф-16 за България

Очаква се в плана за контракт общата сума да бъде 1,2 милиарда долара…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР