Лидерът на палестинската ислямистка организация Хамас Исмаил Хания ще посети

...
Лидерът на палестинската ислямистка организация Хамас Исмаил Хания ще посети
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас ще посети Турция

Лидерът на палестинската ислямистка организация " Хамас " Исмаил Хания ще посети Турция през уикенда за диалози с турския президент Реджеп Ердоган. В същото време Катар разгласи, че договарянията сред Израел и " Хамас " за помирение в Газа и освобождение на заложници са в застой.

" Ще приемем водача на палестинската идея. Ще обсъдим редица въпроси ", сподели турският президент Реджеп Ердоган пред депутати от неговата Партия на справедливостта и развиването. И още веднъж назова " Хамас " " освободително придвижване ".

Премиерът на Катар разгласи, че договарянията, които води от седмици дружно със Съединени американски щати и Египет, са в застой, откакто медиаторите не съумяха да обезпечат преустановяване на огъня преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамадан. Вместо това набъбнаха опасенията, че продължаващата от месеци война в Газа ще прерасне в районен спор след първата директна офанзива на Иран против неговия главен зложелател Израел в неделя.

В Израел дойдоха външните министри на Англия и Германия в опит да разубедят Израел да отговори на собствен ред на иранския удар. Британският първи посланик Дейвид Камерън се разгласи за координирани наказания на Г-7 против Иран.

Иранският президент Ебрахим Раиси възобнови предизвестието си към Израел. " Първият удар съзнателно беше стеснен. Следващият може да изтрие Израел от лицето на земята ", съобщи Раиси по време на боен церемониал в Техеран.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР