Лидерът на организацията „ФЕТО” Фетхуллах Гюлен, който живее в изгнание

...
Лидерът на организацията „ФЕТО” Фетхуллах Гюлен, който живее в изгнание
Коментари Харесай

Най-големият враг на Ердоган е парализиран

Лидерът на организацията „ ФЕТО” Фетхуллах Гюлен, който живее в заточение в Съединените щати, е в положение на частична парализа, съобщи „ Дейли Сабах”.

Гюленистката организация, която в Турция е оповестена за терористична формация, е в безпорядък поради влошеното здравословно положение на водача, показва още турският уебсайт.

Фетхуллах Гюлен, в миналото дясна ръка на Реджеп Ердоган, в този момент е зложелател номер 1 на Анкара. Гюлен и неговата организация бяха упрекнати, че са организирали несполучливия опит за боен прелом в Турция през 2016 година. Анкара изиска от Вашингтон изгонването на Гюлен, който от години живее в Пенсилвания, само че Съединени американски щати не удовлетвориха това искане.

Хиляди служители на реда, военни и държавни чиновници в Турция бяха задържани след опита за прелом, откакто бяха упрекнати за връзки с „ ФЕТО”. Колумнистът Недим Шенер съобщи, че Фетхуллах Гюлен е бил инфектиран с ковид. Заради болестта Гюлен е неподвижен отчасти. Анкара твърди, че е предоставила на Съединени американски щати доказателства, че гюленистите са основали паралелна страна по високите етажи на властта, целяща да превземе страната и да смъкна актуалното ръководство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР