Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо призова поддръжниците си

...
Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо призова поддръжниците си
Коментари Харесай

Гуайдо свиква нови протести срещу управлението на Мадуро

Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо прикани поддръжниците си на митинги в събота, с цел да поддържат натиска върху Николас Мадуро, предава AFP. Очаква се хиляди последователи на опозицията да излязат в столицата Каракас от 11:00 часа локално време в събота, на фона на честите спирания на електрозахранването и срутва на водоснабдяването, написа Агенция Фокус.
Гуайдо, приет за краткотраен президент от повече от 50 страни, съобщи в обществената мрежа „ Тиутър “ в петък: " Нека да останем твърди по улиците, тази битка е за живота на всички венецуелци. " Мадуро, който упреква Съединени американски щати за неотдавнашните спирания на електрозахранването, които лишиха милиони от сила, също прикани за проправителствен поход в Каракас, като прикани своите последователи да излязат по улиците за " Марш в отбрана на мира ".
Гуаидо съобщи по-рано тази седмица, че се опасява от похищение от страна на държавни сътрудници, откакто Конституционното заседание, подкрепящо Мадуро го лиши от парламентарния му имунитет във вторник и упълномощи най-висшия съд на страната да го упрекна поради самопровъзгласяването му за президент. Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс разгласи нови наказания против 34 кораба, принадлежащи на държавната петролна компания на Венецуела и две компании, които доставят недопечен нефт до Куба. " Съединените щати ще продължат да упражняват всички средства за дипломатически и стопански напън, с цел да реализиран кротичък преход към народна власт ", сподели Пенс в тирада в Хюстън, Тексас. " Петролът на Венецуела принадлежи на венецуелския народ ", сподели той. " Онези, които протакат, би трябвало да знаят това: всички благоприятни условия са на масата. Николас Мадуро би направил добре да не изпита решителността на Съединените американски щати ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР