Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски сравни политиката на България

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски сравни политиката на България
Коментари Харесай

Мицкоски: България се отнася към Македония, както Русия към Украйна

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски съпостави политиката на България по отношение на районен съд Македония с тази на Русия по отношение на Украйна, съобщи БГНЕС.

Изявлението бе направено пред държавната телевизия единствено няколко часа откакто в Народното събрание в Скопие бяха признати с цялостно единогласие промени в Закона за сдруженията и фондациите, както и в този за политическите партии. Тази смяна директно визира българските сдружения в Битоля и Охрид - " Цар Борис III " и " Иван Михайлов ". Съгласно оферти текст, организациите, сдруженията, фондациите, съюзите и другите форми на сдружаване, регистрирани по реда на Закона за сдруженията и фондациите, са длъжни в тримесечен период от влизане в действие на законовите промени да хармонизират своите име и/или название, цели и действия, според посочените разпореждания.


" Вместо да бъдат наш максимален другар и спонсор те се отнасят както Русия в Украйна. Както тези отхвърлят съществуването на украинския език и еднаквост, по този начин формалните управляващи в София през днешния ден отхвърлят македонския език и македонската еднаквост. Те настояват, че езикът ни е езикова норма. Има ли по-голяма засегнатост от това от една страна-член на Европейски Съюз в 21-ви век, когато приказваме за зеления преход, за Европа без граници, за изкуствен интелект! Единственото нещо, което желаеме е да ни почитат. Това желае ВМРО-ДПМНЕ ", сподели Мицкоски.

Според него " грешката, която е била направена от предходното държавно управление ще бъде поправена от тях ". " Това е задачата на идващото държавно управление. Това е задачата на ВМРО-ДПМНЕ и с новия кабинет ще поправяме, ще предоговорим нещата. Тук би трябвало да има сериозна поддръжка и от страна на Европейски Съюз. Необходима е поддръжка и от интернационалната общественост с цел да се предоговорят тези позиции, тъй като тези условия и позиции, в които се намира Македония не дават европейско бъдеще...

Няма френско предложение. Това е българско предложение ", сподели Мицкоски и добави: Ние имаме подготвеност да образуваме държавно управление и да стартираме предоговаряне с източния ни комшия за онази част, която считаме, че не дава бъдеще, интеграция, а напортив, основава напрежение. Тя цели отдалечаването на Македония от Европейски Съюз.

Ние ще настояваме за договаряния. Надявам се, че ще реализираме това нещо с поддръжката на межуднародната общественост. Но, в случай че от другата страна не намерим събеседник, тогава ВМРО-ДПМНЕ ще събере 61 депутати /в Народно събрание на РСМ има 120 депутати, бел. ред. / и ще анулираме Договора с източния комшия, тъй като това не е Договор за другарство и добросъседство и това ясно се вижда от последните дейности на източния комшия ", сподели още водачът ана ВМРО-ДПМНЕ.
www. dnes. bg


.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР