Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин обяви, че иска

...
Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин обяви, че иска
Коментари Харесай

Великобритания трябва да търгува безмитно с ЕС след Брекзит, настоя Корбин

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин разгласи, че желае Англия да контракти нов митнически съюз с Европейския съюз, с цел да подсигурява безмитна търговия след Брекзит, оповестява " Ройтерс ".

" Лейбъристката партия ще се стреми към нов повсеместен митнически съюз сред Обединеното кралство и Европейски Съюз, с цел да подсигурява, че няма митнически цени с Европа и да помогне да се избегне всякаква нужда от твърда граница в Северна Ирландия ", посочи Корбин в централния британски град Ковънтри.

Докато английският министър председател Тереза Мей се пробва да подписа съглашение с Европейския съюз до октомври, тя е изправена пред протест от дребна група проевропейци в средите на Консервативната партия, която водачът на Лейбъристката партия се надява да употребява, с цел да подкопае властта ѝ.

В отговор на изказванията на Корбин, представителят на Мей уточни, че английският министър председател изключва какъвто и да е митнически съюз с Европейски Съюз след Брекзит, тъй като той би попречил на Англия да подписа нови търговски съглашения с бързо разрастващи се стопански системи, в това число Китай и Индия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР