Лидерът на Обединени земеделци и депутат от ПП-ДБ Петя Ставрева

...
Лидерът на Обединени земеделци и депутат от ПП-ДБ Петя Ставрева
Коментари Харесай

Почина депутатът от ПП-ДБ Петя Ставрева

Лидерът на " Обединени земеделци " и народен представител от ПП-ДБ Петя Ставрева е умряла през днешния ден на 47-годишна възраст,  оповестява  партийният уебсайт. Кончината ѝ е настъпила след малко боледуване. Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм " Св. Богородица ", гр. Пазарджик.
 
Ставрева постави клетва като депутат в 49-тото Народно заседание през ноември 2023 година на мястото на определения за кмет на Пазарджик народен представител от " Продължаваме промяната - Демократична България " Петър Куленски.Ставрева е била народен представител само в Европейски парламент, когато през 2007 година е определена от листата на ГЕРБ. До 2009 година е евродепутат от групата на Европейската национална партия (EНП).

Преди парламентарните избори на 2 април " Обединени земеделци " подписа съглашение с ПП-ДБ за общо явяване на вота. За локалните избори обаче обединенията се явиха поотделно, а партията на Ставрева застана зад кандидатурата на Тодор Попов в Пазарджик.

В София партията стана мандатоносител на придвижване " Гражданска самодейност за София " - група от деятели, които се сплотиха, с цел да засилят гражданското присъединяване в локалното ръководство. Освен това преди локалния избор Ставрева прикани косвено за поддръжка на претендента на " Синя София " Вили Лилков за кмет на София вместо за претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев.
 
В биографичната ѝ информация в уеб страницата на " Обединени земеделци " се показва, че е ръководител на партията от 26 март 2011 година. Две години е член на Европейския парламент от Европейската национална партия (EНП) като тогава работи в Комисиите по земеделие и развиване на селските региони, по бюджетен надзор и по тъждество на половете.

През 2008 година тя инициира основаването на Обществен съвет за цивилен мониторинг върху усвояването на средства от европейските фондове в земеделието. От 2009 година е ръководител на българо-френски комитет за побратимяване. През 2016 година тя е определена за ръководител на съдружие " Балканска земеделска камара ". Като специалист по Обща селскостопанска политика на Европейски Съюз тя взе участие в интернационалните организации и планове.

Има магистърска степен по публицистика и всеобщи връзки от Софийския университет " Св. Климент Охридски ", както и магистърска степен по " Агробизнес " от Аграрен университет - Пловдив. Има специализация по политическа връзка в Институт " Роберт Шуман ", Будапеща, както и специализация по политически мениджмънт в Нов български университет.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР