Лидерът на норвежката партия Червените Бьорнар Моксенс подаде оставка, след

...
Лидерът на норвежката партия Червените Бьорнар Моксенс подаде оставка, след
Коментари Харесай

Не е само Елена Поптодорова: И норвежки политик краде на летището

Лидерът на норвежката партия " Червените " Бьорнар Моксенс подаде оставка, откакто бе махленски в кражба на чифт слънчеви очила от летището в Осло, съобщи " Политико ". 

Охранителните камери в безмитен магазин са снимали по какъв начин Моксенс, чиято партия разполага с осем места в Народното събрание, отмъква слънчеви очила на марката " Хуго Бос ". Случаят е от 16 юни. След като фрагментите получиха рекордна гледаемост в интернет, при започване на този месец водачът на " Червените " излезе в болничен.

В понеделник, ден преди да изтече периода на болничния му лист, Моксенс призна за кражбата и се отдръпна от лидерския пост. " Много хора ме попитаха по какъв начин съм могъл да направя сходна нелепост. През последните седмици и аз неведнъж си задавах този въпрос, само че нямам съответно пояснение ", написа той във " Facebook ".

Моксенс оглавяваше " Червените " от 2012 година насам, само че в този момент на поста ще застане Мари Сневе Мартинусен. Тя осъди както кражбата, по този начин и държанието на Моксенс в хода на абсурда, тъй като той не е дал " съответна информация " още през цялото време. 

Бьорнар Моксенс  не е единственият политик, заловен да краде от безмитен магазин. Бившият дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова също бе уличена в кражба на крем за лице от безмитен магазин на летището във Варшава. През февруари 2017 година тя отмъкна крем за лице " Орхидя империал " от 50 мл на " Герлен " на стойност 800 лв..

В защитната си теза Поптодорова твърдеше, че е била разсеяна и разтревожена, откакто позвънила майка ѝ в миг, когато дипломатката била в магазина. И по този начин се разтревожила, че не запомнила да заплати козметиката. В последна сметка някогашната посланичка бе наказана условно и заплати цената на отмъкнатия крем за лице.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР