Лидерът на НФСБ Валери Симеонов внесе сигнали за брокери на

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов внесе сигнали за брокери на
Коментари Харесай

Валери Симеонов със сигнали за брокери на гласове при Цацаров и МВР-министъра

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов внесе сигнали за брокери на гласове на среща с основния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов през днешния ден.

По време на диалозите беше подложен въпросът за гарантиране на честността на вота в изборния ден. Акцентът бе подложен върху Пловдив.

Предоставяйки новите сигнали, Валери Симеонов и членове на управлението на НФСБ припомниха по какъв начин на предишните локални избори през 2015 година резултатът в Пловдив бе извърнат в последния миг, а полицията - изтеглена от циганските махали.

По време на срещата са били предоставени и сигнали за пазаруване на гласове в Благоевградска област.

Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов са се заели да ревизират предоставените им сигнали, да проведат спомагателни диалози с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, както и да бъде обезпечено до края на изборния ден полицейско наличие в махалите.

На второ място е бил подложен въпросът за спазването на Закона за шума през лятото и пасивното отношение на някои полицейски чиновници и началници.

Конкретни сигнали са предоставени за Созопол. В отговор на това МВР-министърът е уведомил Валери Симеонов, че шефът на РПУ – Созопол е освободен. Поставен е бил и въпросът за озвучаването на циганските сватби.

Като цяло е регистриран позитивен резултат от използването на Закона за шума. Предстои в допълнение синхронизиране на дейностите на контролните органи за използването на закона в цялата му суровост.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР