Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не одобрява отстъплението на ГЕРБ

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не одобрява отстъплението на ГЕРБ
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Явно за Борисов девизът е Рейтингът над всичко

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не утвърждава отстъплението на ГЕРБ от гласуваните към този момент промени в Изборния кодекс. Той отхвърли обвиняването, че неговата партия е натискала за измененията в Изборния кодекс.

"Няма да разясня всички нелепости, които приказва Борисов ", изригна Симеонов. Той акцентира, че поправките за повдигането на прага на преференциите си имат вносител и това е Движение за права и свободи. "Явно за Борисов главният лозунг е "Рейтингът над всичко ", а не "България над всичко ", не се сдържа водачът на НФСБ.

По-рано Бойко Борисов разгласи, че НФСБ са настояли за измененията в Изборния кодекс, а от Движение за права и свободи единствено подкрепили предлагането. Според източници от болшинството от партията на Симеонов са упорствали пред Цветан Цветанов за повдигането на прага. Те бяха единствените от Обединените патриоти, които гласоподаваха дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи "за " повдигането на прага до степен, че преференциите стават неприложими. От Вътрешна македонска революционна организация бяха срещу в пленарната зала по време на среднощните диспути предишния четвъртък, а на финала желаеха и президентско несъгласие наред с Българска социалистическа партия. Другият сътрудник от Оперативна програма - "Атака ", пък отсъстваха от залата за гласуването на текстовете.

От Българска социалистическа партия не подкрепили неколкократни подканяния от страна на Вътрешна македонска революционна организация да спрат измененията с инспекции на кворума, тъй като действително желали преференциите да паднат посечени. Официално обаче социалистите стачкуваха и даже напуснаха Народното събрание, оповестява Канал 3.

Предстои във вторник водачите на ръководещата коалиция да стиковат позиции и да седнат да се схванат при премиера в Министерския съвет. Самият Борисов разгласи, че привиква съдружния съвет. И загатна, че всички от ръководещата коалиция би трябвало да вървят на работа. Запознати разчетоха като забележка към депутатите на Волен Сидеров, тъй като техните редици били най-рехави в последно време при гласуването на закони. Идват нормално по един-двама от тях, оплака се народен представител от парламентарната група.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР