Лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов

...
Лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов
Коментари Харесай

Валери Симеонов е против Спорт Тото да организира онлайн залагания

Лидерът на НФСБ и съпредседател на " Обединени патриоти " Валери Симеонов се зарече, че няма да разреши Спортният тотализатор да заеме нишата, освободена от Националната лотария, като стартира залагания онлайн.

" Целта на тотализатора е да подкрепя спорта. Няма заплаха за определяне на държавен монопол в
хазарта ", увери той в ефира на Българска национална телевизия.

Във връзка с изразеното неодобрение от спортни клубове против проектозакона за
хазарта, Симеонов съобщи, че те са проведени, целеустремено инспирирани и не е правилно, че главната част от спонсорите им са точно компаниите за залагания.

" Хазартът е болестна взаимозависимост и носи доста жертви. Промените в закона целят да лимитират хазартната взаимозависимост на най-бедните, които са в действителност най-честите жертви. Казината и игралните би трябвало да останат единствено в 5-звездните хотели навътре в страната и по морето, както и в крайграничните региони. Затварянето на останалите зали ще се извърши последователно до 2025 година, когато изтичат лицензите на множеството такива компании ", изясни депутатът.

Валери Симеонов се надява да получи необятна парламентарна поддръжка за проектозакона си и чака това да бъде реализирано посредством разговор с партиите.

" Мярката 60/40 беше неудачна. Тя беше повече като финансов инструмент, който не си свърши работата, тъй като компании, които нямат активност като заведенията за хранене и хотелите, няма от кое място да вземат 40%, с цел да дадат на своите служащи. 80/20 в интервал, в който няма към този момент ограничавания, е по-обнадеждаваща. Правилната мярка би била 60/0, която предложи НФСБ с обособен законопроект и не беше призната, или 80/0 ", съобщи Симеонов. 

Той се надява, че туристическият сезон у нас да бъде избавен. " Статистиката от вчерашния ден демонстрира, че множеството от хората на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Кулата са били румънци и гърци, както и хора, които са отивали на сезонна работа, а не толкоз туристи. Няма по-хубаво от Българското Черноморие и аз ще почивам там. Да се надяваме, че няма да е доста шумно, само че ще се постараем да е по този начин. Естествено ще има и нови инспекции. Да се обезшумят заведенията и да си работят колкото желаят. Има си закон ", уточни той. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР