Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски

...
Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски
Коментари Харесай

Македонската опозиция още не е решила как ще действа на референдума

Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и на днешното протестно шествие в Кичево не съобщи несъмнено дали партията ще поддържа референдума за името на 30 септември или не, като единствено сподели, че не политическите партии, а народът би трябвало да взема решенията по значими национални въпроси, заяви македонският портал Фактор.

Мицкоски не за пръв път съобщи, че договорът за името, реализиран с Гърция, е " капитулантски " и ръководещата партия Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) оказва напън върху ВМРО-ДПМНЕ принудително да каже мнението си по този въпрос.

" Пришпорват ни, карат ни да влезем в клопката, който всекидневно ни залагат. Ние не се осмеляваме да бъдем господари на хиляди македонски генерации. Кой е Християн Мицкоски, че да споделя на народа какво би трябвало да прави, кой ми е дал това право? Аз съм прислужник на своя народ, а не стопанин ", сподели опозиционният водач.

Той съобщи, че не партиите, а народът би трябвало да взема решение по значимите национални въпроси, и прикани за всеобщ отпор против " неверните хрумвания " на ръководещите.

Македонският парламент насрочи за 30 септември референдум с съвещателен темперамент, на който жителите би трябвало да отговорят на въпроса " Дали сте за участие в Европейски Съюз и НАТО с приемане на контракта сред Република Македония и Република Гърция (за преименуване на страната на Република Северна Македония) ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР