Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Израел Йеш Атид (Има

...
Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Израел Йеш Атид (Има
Коментари Харесай

Опозицията в Израел обеща подкрепа на Нетаняху, ако сключи примирие в Газа

Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Израел " Йеш Атид " ( " Има бъдеще " ) Яир Лапид сподели през днешния ден, че ще поддържа в Народното събрание премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, с цел да остане на власт, в случай че членове на съдружния му кабинет изоставен държавното управление поради различия по въпроса за примирието в линията Газа, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Нетаняху упълномощи свои представители да възобновят договарянията за вероятно съглашение с радикалната палестинска формация " Хамас " за слагане на завършек на сраженията в Газа и за освобождение на израелските заложници, които бяха отведени в Газа на 7 октомври предходната година.

Някои крайнодесни съдружни сътрудници на Нетаняху оповестиха, че ще изоставен, в случай че войната бъде прекъсната, преди Израел да заличи " Хамас " и да освободи заложниците. Оставки на министри биха свалили от власт държавното управление, отбелязва Ройтерс.

" На масата чака съглашение за заложниците. Не е правилно, че Нетаняху би трябвало да избира сред него и оставането си на премиерския пост ", съобщи Лапид на съвещание на парламентарната си група. " Нека да подписа съглашението. Обещах му сигурност и ще удържа на думата си ", съобщи опозиционният водач, имайки поради разновидността, при който съдружни сътрудници напущат държавното управление на Нетаняху.

Лапид посочи, че това е било мъчно решение, като се има поради, че той е съпротива на Нетаняху, само че " най-важното е да се върнат заложниците вкъщи ".

Двете крайнодесни партии в кабинета на израелския министър председател, представлявани от министрите на вътрешната сигурност - Итамар Бен-Гвир, и на финансите - Бецалел Смотрич, са изрично срещу договорка за преустановяване на огъня в линията Газа. Те имат общо 13 депутатски мандата в Народното събрание, до момента в който партията на Лапид е с 24, отбелязва Ройтерс.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР