Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ подкрепи забележките на

...
Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ подкрепи забележките на
Коментари Харесай

Чък Шумър подкрепя предсрочните избори в Израел като правилното нещо

Лидерът на болшинството в Сената на Съединени американски щати поддържа забележките на върховен израелски чиновник в сряда, който прикани за нови избори в Израел, предава Анадолската Агенция (АА).

" Когато водещ член на военния кабинет на Израел приканва за предварителни избори и над 70% от израелското население се съгласява съгласно огромно изследване, знаете, че това е вярното нещо , което би трябвало да извършите ", написа Чък Шумър на X.

Забележките му идват, откакто израелският боен министър

" Трябва да се споразумеем за дата за избори през септември, към година след войната " , сподели Ганц на ефирен брифинг, съгласно известия в медиите. " Определянето на такава дата ще ни разреши да продължим военните старания, като в същото време с игнализираме на жители на Израел, че скоро ще подновим доверието им в нас. "

Преди това и остро подлага на критика управлението на премиера Бенямин Нетаняху.

Лидерът на демократите сподели, че има вяра, че Нетаняху е " изгубил пътя си " , като е разрешил политическото му оцеляване да вземе преимущество пред най-хубавите ползи на Израел.

" Израел не може да оцелее, в случай че се трансформира в парий " , сподели той предишния месец. " Като цялостен живот покровител на Израел ми стана ясно, че обединението на Нетаняху към този момент не дава отговор на потребностите на Израел след 7 октомври. "

" Ликуд " отговори на Шумър: Израел избра Нетаняху, би трябвало да го почитате

След като сенаторът прикани за нови избори в Израел

Израел води военна атака против линията Газа след , при която починаха по-малко от 1200 души.

Близо и 75 300 ранени на фона на всеобщо заличаване и дефицит на артикули от първа нужда. Израел наложи осакатяваща обсада на Ивицата Газа, оставяйки нейното население, изключително жителите на Северна Газа, на ръба на гладната гибел.

Израелската война тласна 85% от популацията на Газа към вътрешно разселване на фона на изострен   и медикаменти, до момента в който 60% от инфраструктурата на анклава е развалена или унищожена, заяви Организация на обединените нации.

Израел е упрекнат в геноцид от Международния съд (МС), който в четвъртък изиска от
 Израелски министър отхвърли ударът по филантропични служащи да е бил тенденциозен
Израелски министър отхвърли ударът по филантропични служащи да е бил тенденциозен

Нир Баркат, член на военния кабинет на Израел, сподели пред BBC News, че мненията на господин Андрес са " нелепости ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР