Лидерът на мнозинството в Камарата на представителите Стив Скализ се

...
Лидерът на мнозинството в Камарата на представителите Стив Скализ се
Коментари Харесай

Стив Скализ е ветеран от ръководството на Републиканската партия в Камарата. Сега той се надява да бъде говорител

Лидерът на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ се издигна в лидерските редици по време на престоя си в Конгреса. След това републиканецът от Луизиана се надява да бъде определен за ръководител на Камарата на представителите.

В позицията на водач на болшинството в Камарата на представителите Скализ е вторият най-голям сан републиканец в Камарата след Кевин Маккарти. Сега той се кандидатира за ръководител, откакто Маккарти беше отхвърлен от висшата управителна роля в исторически избор.

Свалянето на Маккарти и решението му да не се кандидатира още веднъж за ръководител изуми републиканците в Камарата на представителите и заплашва да ускори различията в конференцията. Това бързо сложи началото на конкуренция за нов представител, макар че остава неразбираемо дали републиканците в Камарата ще съумеят да се обединят към правоприемник.

Представителят на Републиканската партия Джим Джордан от Охайо, ръководител на авторитетната правосъдна комисия към Камарата на представителите, също се включи в конкуренцията за ръководител. Джордан получи основно утвърждение от някогашния президент Доналд Тръмп в петък.

И Скализ, и Джордан поддържаха възражения против резултатите от изборната гилдия, когато Конгресът се събра, с цел да удостовери президентската победа на Джо Байдън на 6 януари 2021 година, същия ден, когато про-Тръмп навалица нападна Капитолия, пробвайки се да анулира изборите.

Скализ е видна фигура в конференцията на Републиканската партия в Камарата и от дълго време се смяташе или за евентуален правоприемник, или за противник на Маккарти. Преди да стане водач на болшинството, Скалис изпълняваше ролята на републиканска партия в Камарата на представителите, роля, фокусирана върху преброяването на гласовете и обезпечаването на поддръжка за основни партийни цели. Лидерът на болшинството, сегашната му роля, управлява Народното събрание и насрочва законодателен акт за гласоподаване.

Републиканецът от Луизиана не е чужд за несгодите – за които той загатна, когато разгласи кандидатурата си за представител.

 Камшикът от тогавашното болшинство в Камарата на представителите Стив Скализ напуща терена след загряване преди бейзболния мач на Конгреса на 14 юни 2018 година във Вашингтон, окръг Колумбия. Камшикът от тогавашното болшинство в Камарата на представителите Стив Скализ напуща терена след загряване преди бейзболния мач на Конгреса на 14 юни 2018 година във Вашингтон, окръг Колумбия. Алекс Еделман/Гети изображения

Стрелба през 2017 година го остави съществено ранен с уморителен, траял месеци развой на възобновяване. Скализ беше убит от въоръжен мъж, който откри огън, до момента в който републиканците в Конгреса упражняваха за годишен благотворителен бейзболен мач.

През август Скализ разгласи, че е бил диагностициран с мултиплен миелом, който той разказва като „ доста лечим рак на кръвта “. През септември Скализ сподели пред кореспонденти, че в отговор на лекуването ракът му „ е намалял фрапантно “.

В писмо до сътрудници с молба за поддръжката им в конкуренцията за представител, Скализ загатна стрелбата, както и „ новите провокации “.

„ Твърдо имам вяра, че тази конференция е фамилна. Когато бях прострелян през 2017 година, членовете на тази конференция избавиха живота ми на това поле “, сподели той.

 Представител Стив Скализ стои със фамилията си с ръководителя на Камарата на представителите Джон Бонер през януари 2013 година във Вашингтон. Конгресменът Стив Скализ стои със фамилията си с ръководителя на Камарата на представителите Джон Бонер през януари 2013 година във Вашингтон. J. Scott Applewhite/AP

„ Обичам тази страна и имам вяра, че сме изпратени тук, с цел да се съберем и да разгадаем големите провокации, пред които сме изправени. Докато се изправям пред нови провокации, усещам това още по-силно през днешния ден. “

Скализ беше определен в Конгреса през 2008 година и съставлява Първия конгресен окръг на Луизиана. Преди това е служил в законодателния орган на щата Луизиана и има тапия по компютърни науки.

През 2014 година Скалийс беше изправен пред натоварен отпор за това, че изнесе тирада през 2002 година пред група за предимство на бялата раса, учредена от някогашния популярен вълшебник на Ку Клукс Клан Дейвид Дюк. Скализ се извини и сподели в изказване, че говоренето с групата „ е неточност, за която скърбя, и изрично се опълчвам на разделящите расови и религиозни възгледи, които групи като тези поддържат “.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР