Лидерът на Мианмар Аун Сан Су Чжи вече трети месец

...
Лидерът на Мианмар Аун Сан Су Чжи вече трети месец
Коментари Харесай

Аун Сан Су Чжи вече трети месец под домашен арест в Мианмар

Лидерът на Мианмар Аун Сан Су Чжи към този момент трети месец е под домакински арест, откакто на 1 февруари военната хунта в страната извърши прелом, съобщи Агенция Франс Прес. Обвинена по шест обвинявания, в това число заграбване и според формалния закон за тайните на Мианмар, на Су Чжи е отказана частна среща с юристите ѝ . Вместо това тя е имала единствено няколко видео срещи , които са били физически следени от чиновници на службите за сигурност.

" Досега не сме имали опция да се срещнем, с цел да получим указания от клиента си. Без да получим указания от обвинения, по какъв начин можем да я защитим? " питат юристите. " Ние сме доста загрижени за правото на подсъдимия на правораздаване. Тя няма достъп до телевизия, не е осведомена със събитията ".
 Две авиобази в Мианмар са атакувани, едната с 5 ракети
Две авиобази в Мианмар са атакувани, едната с 5 ракети

Ежедневно се водят боеве в северната част на Мианмар, в източната част хунтата нанася въздушни удари

Су Чжи прекара повече от 15 години под домакински арест по време на предходното военно ръководство преди освобождението си през 2010 година и идването на власт на избори, извършени пет години по-късно.

След ареста на Су Чжи преди 12 седмици, военните се пробваха да смажат демонстрациите и арестуваха над 4500 души. Други минимум 750 души бяха убити.

Припомняме, че рано сутринта в четвъртък. Три детонации се случиха в авиобаза, ситуирана покрай град Маге в централната част на страната. Второто нахлуване е било във въздушна база в град Мейтила , североизточно от Маге. Пет ракети са изстреляни към базата. Все още не е получена информация за починали или ранени .

Ежедневно се водят боеве в северната част на Мианмар на територия, следена от Организацията за самостоятелност на Качин, представляваща малцинството на Качин, и на изток от Националния съюз Карен, представляваща Карен.

И двете групи подписаха съюзи с националното придвижване, противопоставящо се на военната хунта , превзела властта в страната през февруари, откакто смъкна определеното държавно управление от Аун Сан Су Чжи.
 Над 700 са жертвите в Мианмар
Над 700 са жертвите в Мианмар

Само на мианмарската Нова година са били убити повече от 20 цивилни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР