Лидерът на ливанското шиитско движение Хизбула - Хасан Насралла, заяви,

...
Лидерът на ливанското шиитско движение Хизбула - Хасан Насралла, заяви,
Коментари Харесай

Лидерът на Хизбула: Първата атаката срещу Израел е 100% палестинска

Лидерът на ливанското шиитско придвижване " Хизбула " - Хасан Насралла, съобщи, че офанзивата против Израел от 7 октомври е " 100% палестинска " , съобщи.

Насралла произнесе първата си тирада от началото на войната сред Израел и " Хамас ".  Насралла живее в конспиративност и рядко се появява обществено.

Изявлението му беше излъчено по малкия екран на " Хизбула " и беше предстоящо с интерес от целия свят, с цел да се разбере дали спорът ще се разрасне и дали ще бъде открит нов фронт във войната по северната граница сред Израел и Ливан.

В някои кафенета в южните покрайнини на Бейрут, които се считат за регион, в който поддръжката за " Хизбула " е висока, бяха оповестени понижения за да бъдат насърчени хората да чуят изявлението.

Училищата имат намерение да изпратят учениците у дома преди началото на речта. Професионалните футболни клубове в Бейрут отложиха тренировките си.

След изненадващата офанзива против израелски селища от страна на бойци на " Хамас " на 7 октомври през границата сред Израел и Ливан съвсем ежедневно има замяна на огън и убити и от двете страни.

" Тревожим се какво ще каже Насралла. Кой знае, може би той ще завлече всички ливанци във война с Израел " , сподели по-рано Амал, продавач в магазин на улица " Хамра ", която е една от главните търговки улици в столицата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР