Лидерът на Лейбъристката партия на Нова Зеландия (ЛПНЗ) Крис Хипкинс

...
Лидерът на Лейбъристката партия на Нова Зеландия (ЛПНЗ) Крис Хипкинс
Коментари Харесай

Крис Хипкинс положи клетва като премиер на Нова Зеландия

Лидерът на Лейбъристката партия на Нова Зеландия (ЛПНЗ) Крис Хипкинс постави публично клетва като министър председател след оставката на Джасинда Ардърн, предава. ЛПНЗ избра в неделя за нов началник на държавното управление 44-годишния Хипкинс, който до момента беше министър и отговаряше за ограниченията против ковид, образованието и държавните служби.

Jacinda Ardern bids an emotional farewell as Chris Hipkins becomes New Zealand`s new prime minister.

Това се случи след изненадващата оставка на 42-годишната Ардърн, която съобщи, че " няма повече сили " да ръководи страната. Хипкинс и неговaтa заместничка Кармел Сепулони, която е първият човек от тихоокеански островен генезис, назначаван на тази служба, поставиха клетва на гала, която продължи няколко минути.

New Zealand`s Chris Hipkins sworn in as prime minister

Известен с прякора Чипи, Хипкинс е добре прочут на новозеландците с компетентността си в битката с ковид. Предстои му сложна борба за опазване на властта на общите избори, които ще се състоят през октомври.

Според изследване на публичното мнение, поръчано от телевизия " Уан нюз “ (1News), чиито резултати бяха оповестени предишния месец, поддръжката за лейбъристите е спаднала от 40 % при започване на предходната година до 33 % в края ѝ. Това значи, че ЛПНЗ няма да може да образува болшинство даже с обичайния си съдружен сътрудник Партия на Зелените на Нова Зеландия, която получава поддръжката на девет % от респондентите, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР