Лидерът на Левицата Корнелия Нинова коментира в парламента изпълнението на

...
Лидерът на Левицата Корнелия Нинова коментира в парламента изпълнението на
Коментари Харесай

Нинова за председателството: Добра организация, но слабо съдържание

Лидерът на Левицата Корнелия Нинова разяснява в Народното събрание осъществяването на българското европредседателство, което завърши в края на юни. Тя упрекна държавното управление, че е изолирало президента по време на провеждането му.

Българска социалистическа партия прави оценка председателството като доста добра форма и организация, само че със едва политическо наличие и резултати, каза Нинова от трибуната, откакто министър председателят Бойко Борисов показа пред депутатите резултатите от шестте месеца, в които България бе ръководител на Севета на Европейски Съюз. Тя благодари на администрацията, дипломацията и на всички, които зад камерите - с ежедневния си труд - са създали допустима положителната организация за провеждането на председателството, съобщи Българска национална телевизия.

Нинова напомни, че три основни думи са били заложени за председателството - консенсус, конкурентоспособност и кохезия.

" Изолирахте президентската институция. Президентът Радев се опита да компенсира това, което българското държавното управление не направи. Вие не пропуснахте да го охулите даже и за това ", сподели Нинова.

" Премиерът и държавното управление не осигуриха консенсус на българските институции, не активизираха национална сила и резултатът ще е увеличаващ се евроскептицизъм ", разяснява още тя.

По думите ѝ Народното събрание също останал на страна от процесите по време на председателството.

Тя добави, че ръководещите не са съумели да приобщят правосъдната власт и Неправителствени организации бранша. " Стигнахме до там, че съдружен сътрудник в държавното управление и ръководител на партия да се оплаче обществено, че не е канен на събитието на държавното управление. Това не е единодушие ", разяснява Нинова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР