Лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски почина на 76-годишна възраст. Руският

...
Лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски почина на 76-годишна възраст. Руският
Коментари Харесай

„Пророк в своето отечество“: как Русия се сбогува с Жириновски

Лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски умря на 76-годишна възраст. Руският президент Владимир Путин, съветският министър председател Михаил Мишустин и сътрудници изрекоха съболезнованията си за гибелта на политика и споделиха спомените си за него. Председателят на комисията по просвета и всеобщи връзки на Московската градска дума Евгений Герасимов в изявление за сподели, че без подозрение паметта на Жириновски ще бъде увековечена в топонимията на Москва.

Борил се за живот до последно

„ След тежко и дълготрайно боледуване Владимир Волфович Жириновски умря. Ярък, надарен политик. Човек, който надълбоко схваща по какъв начин работи светът и е планувал доста. Лидер на фракцията на ЛДПР в Държавната дума. Той постоянно беше в разгара на нещата. Неговата персона е толкоз огромна, че е мъчно да си представим историята на развиването на политическата система на модерна Русия без него “, написа в канала си в Telegram Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума.

Според него най-хубавата оценка за активността на водача на Либерално-демократическата партия е " непрекъснатата поддръжка на гласоподавателите ".

„ За всички нас това е непоправима загуба. Нека светлата памет за него постоянно бъде в сърцата ни “, приключва ръководителят на Държавната дума.

" Истински родолюбец "

Съболезнованията на президента на Русия във връзка със гибелта на Владимир Жириновски бяха оповестени на уеб страницата на Кремъл.

„ Владимир Жириновски беше умел политик, деятелен човек, отворен към другарство, ослепителен оратор и полемист. Основател и непрекъснат водач на една от най-старите политически партии в страната, той направи доста за образуването и развиването на съветския парламентаризъм, вътрешното законодателство и откровено се стремеше да способства за решаването на най-важните национални проблеми. И постоянно, във всяка аудитория, в най-разгорещените полемики, той защитаваше патриотичната позиция, ползите на Русия “, сподели Путин.

Руският министър председател Михаил Мишустин също изрази съболезнования по отношение на напускането на водача на ЛДПР.

„ Почина Владимир Волфович Жириновски, основателят и непрекъснат водач на Либерално-демократическата партия, един от най-видните политици, влиятелен общественик, невероятна персона. Владимир Волфович беше същински родолюбец, който посвети целия си живот на работа на Родината, милиони наши жители. Дълги години се радваше на доверието на гласоподавателите. Като водач на Либерално-демократическата партия, народен представител от всички свиквания на Държавната дума, той направи огромен принос за развиването на страната ни, подобряването на вътрешното законодателство. Той постоянно професионално и поредно защитаваше ползите на руснаците, грижеше се за възстановяване на живота и благосъстоянието им “, сподели Мишустин в изказване, оповестено на уеб страницата на държавното управление.

По думите му всички, които познават Жириновски, „ го правят оценка като многостранна персона, почитат го за неговата честност, увереност, за персоналното му благовъзпитание и доброжелателност “.

„ Така той ще остане в паметта ни, в сърцата ни. Моля ви да предадете моите най-дълбоки съболезнования на околните, приятелите и сътрудниците на Владимир Волфович Жириновски “, приключи министър-председателят.

" Ерудиран човек "

Лидерът на Либерално-демократическата партия беше надълбоко ерудиран човек, с ясна позиция по всеки въпрос и твърдо я защитаваше, сподели Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, ръководител на партия " Единна Русия ".

„ С Владимир Волфович неведнъж сме се срещали на разнообразни места, обсъждали сме настоящи въпроси, водихме забавни и съдържателни полемики. Познавах го като надълбоко ерудиран човек, който имаше ясна позиция по всеки въпрос и постоянно твърдо го защитаваше. Невъзможно е да се надцени приносът на Владимир Волфович за развиването на вътрешния парламентаризъм, подобряването на законодателството, усилването на взаимоотношението сред всички клонове на ръководството “, цитира телеграмата на Медведев РИА Новости.

Той означи, че умрелият политик е взел участие интензивно в обществено-политическия живот на страната повече от 30 години, изравен в основата на основаването на нейната многопартийна система.

„ Благодарение на изключителните лидерски качества на Владимир Волфович, неговите декламаторски умения, Либерално-демократическата партия бързо завоюва известност и нееднократно потвърди, че може да усети тънко своя гласоподавател. Ярко удостоверение за това са сполучливите акции, които партията организира на изборите за Държавна дума от всички свиквания “, сподели заместник-председателят на Съвета за сигурност.

На собствен ред губернаторът на Хабаровска област Михаил Дегтярев благодари на своя „ преподавател “ и увери, че делото на живота му ще продължи.

„ Благодаря ви за всичко, учителю. Делото на живота ви ще живее. Почина Владимир Жириновски, оракул в своето Отечество. Съболезнования на фамилията и приятелите на Владимир Волфович, всички сътрудници и поддръжници на ЛДПР “, написа той в своя канал в Telegram.

" Заслужил юрист "

Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин също изрече своите съболезнования на страницата си във „ В контакте “.

„ Почина политикът, заслужил правист на Руската федерация, цялостен джентълмен на ордена „ За заслуги към отечеството “ Владимир Волфович Жириновски. Той беше най-ярката фигура във вътрешната политика и в цялата държавна система. Ярък, самоуверен, той в никакъв случай не се опасяваше да приказва истината и постоянно идваше с реформаторски хрумвания... Колосалният му опит в региона на юриспруденцията му разреши да укрепи държавността и да прави забележителна работа на законодателно равнище за дълго време “, той написа.

По негово мнение водачът на Либерално-демократическата партия постоянно се е отличавал с „ хапливи, от време на време даже остри изявления и преценки, само че зад тази грубост се крие същинска съпричастност и угриженост за ориста на родината и за съгражданите “.

„ Той написа десетки книги, научни публикации, управления, които се трансфораха във значим инструмент за няколко генерации адвокати и политици. Той оказа огромна поддръжка на Следствения комитет на Русия по разнообразни законодателни начинания, което направи допустимо постигането на резултати “, сподели Бастрикин.

Патриаршеско заравяне

Сбогуването с Владимир Жириновски е планувано в Колонната зала на Дома на съюзите, погребението ще се състои на гробището Троекуровски, където са заровени роднините на политика, заяви източник на РИА Новости.

Леонид Слуцки е назначен за краткотраен началник на фракцията на ЛДПР, до момента в който трае организирането на траурни събития.

От организацията прецизират, че по информация на Слуцки патриархът на Москва и цяла Русия Кирил ще бъде на панихидата на Жириновски. Временният водач на партията добави, че организационните въпроси няма да бъдат позволени в границите на 40 дни.

Председателят на комисията по просвета и всеобщи връзки на Московската градска дума Евгений Герасимов в изявление за Gazeta.Ru сподели, че без подозрение паметта на политиката ще бъде увековечена в топонимията на Москва.

„ Най-яркият политик, ослепителен, надарен човек, направи голям принос за нашия политически живот, за живота на Държавната дума. И като цяло у нас несъмнено няма човек, който да не познава Жириновски, тъй че съжаляваме, че той умря. Разбира се, той ще ни липсва на всички. И макар особеното отношение към неговите изявления, изявления, въпреки всичко той остави забележителен принос в живота ни. И незабавно щом някои оферти дойдат при нас, те сигурно ще дойдат, тогава ще можем да разберем по какъв начин паметта на Жириновски ще бъде увековечена. Не се колебая, че ще бъде увековечена “, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР