Лидерът на КОД и бивш здравен министър д-р Петър Москов

...
Лидерът на КОД и бивш здравен министър д-р Петър Москов
Коментари Харесай

Петър Москов за проф. Габровски: Знаем се, откакто бяхме на 5 години

Лидерът на КОД и някогашен здравен министър доктор Петър Москов хареса фигурата на неврохирурга проф. Николай Габровски да застане отпред на Министерския съвет като проектопремиер на ГЕРБ. Анестезиологът описа, че двамата в действителност се познават, откогато са били дребни деца. 

" Познавам Николай откогато бях на към пет години (копелета от махалата ), само че това е друга история, за която не може да се приказва без вино… Днес желая да приказвам за отговорността на обществото към личните му престижи.

Да, да, знам че в едно посткомунистическо, егалитарно общество е признато престижите да са единствените, които носят отговорност, а обществото да не им дължи почитание. Знам също, че това е и една от аргументите да сме на това състояние.

Проф. Габровски е несъмнено един от дребното останали неоплюти публични престижи. Към “употребата ” на такива престижи за политически цели, би трябвало да се пристъпва с точност и отговорност присъща на мозъчната хирургия. Защото всичко друго ще значи следващото качество, което е захвърлено в калта поради дребни игрички. А качество доста не остана! ", предизвести доктор Москов в просторно изложение във фейсбук профила си за отбрана на кандидатурата на ГЕРБ. 

И прибавя, че в последните години политиците са унищожили доверието във всички политически институции, в това число и в изборния развой. " Не оставиха на жителите нито една вяра за определяне на обективна и съобразена с ползите на България политика. Изчерпали докрай личния си престиж, в този момент се обръщат към експерти с високо публично доверие. Този жест крие голяма опасност, само че и огромна опция ", написа още медикът.

Според него в ГЕРБ това значи, че би трябвало да схванат, че няма човек, за който могат да скрият безобразията, вършени от тях.

" Без незабавна, ясна лична оценка за държанието им, Габровски ще се трансформира от опция за решение, в следващото смокиново листо за “инхаусите ” и “булгартабаците ” на Пеевски. За останалите, като искащи да са съпротива, това значи опция да излязат от клопката на личната си агитация и да се върнат към същността си - лява или дясна, при ясно дефиниран от тях дневен ред ", предизвестява още Москов. 

И приключва с фамозната фраза " благородството задължава ", като се обръща към проф. Габровски. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР