Лидерът на Каталуния Карлес Пучдемон ще разпусне регионалния парламент и

...
Лидерът на Каталуния Карлес Пучдемон ще разпусне регионалния парламент и
Коментари Харесай

Каталуния разпуска парламента и насрочва избори за 20 декември?

Лидерът на Каталуния Карлес Пучдемон ще разпусне районния парламент и ще насрочи локални избори за 20 декември , оповестяват международни организации.

Пучдемон трябваше да направи изключително изказване в 13,30 часа локално време (14,30 ч. българско време), което е отсрочено с още един час.

Според медии това е противоположен завой за сепаратистите . Много локални политици показаха възмущението си още преди изказването на Пучдемон и даже взеха решение да изоставен ръководещата партия. Някои даже нарекоха Пучдемон " изменник ".

 Лидерът на Каталуния предизвести Мадрид да не ескалира обстановката
Лидерът на Каталуния предизвести Мадрид да не ескалира обстановката

В писмо до Сената на Испания Пучдемон написа...

Обръщението на Пучдемон идва часове преди планувания спор в районния парламент по отношение на по какъв начин да се отговори на централните испански управляващи, които подхващат дейности за вдишване на директен надзор над Каталуния.

Мадрид в началото предложи да приключи изключителните ограничения, в случай че в Каталуния бъдат планувани нови избори , само че неотдавна разгласи, че проектът за анулация автономията на богатия регион не може да бъде спрян . Сенатът на Испания се чака да утвърди проекта на съвещание в петък.

По-рано през днешния ден Пучдемон предизвести в писмо до Сената, че обстановката още повече може да се усложни , в случай че Мадрид предприеме тези изключителни ограничения.

Лидерът на Каталуния е пред риск да бъде упрекнат в непокорство и да бъде вкаран в пандиза.

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР