Лидерът на ИТН Слави Трифонов оттегли подкрепата си за Мария

...
Лидерът на ИТН Слави Трифонов оттегли подкрепата си за Мария
Коментари Харесай

Ново 20 в полунощ: Трифонов вече не подкрепя кабинет на Мария Габриел

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов отдръпна поддръжката си за Мария Габриел. Това стана ясно от негова обява в обществените мрежи малко преди среднощ в деня на оповестяването на състава на кабинета.

„ Миналата седмица дадох обещание „ ИТН ” да постъпи отговорно и да поддържа експертен кабинет, тъй като пред България има напълно действителни проблеми, които би трябвало да бъдат позволени. Повтарям - експертен кабинет, без партийни водачи. От тогава до през днешния ден никой не организира диалог всъщност с „ ИТН ”. Никой “, разгласи Трифонов.

„ Не беше извършен нито един диалог. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо. Нищичко. Това значи единствено едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен “, твърди той.

Той акцентира, че не е обещавал и партията му няма да даде поддръжка по принцип.

„ Затова „ ИТН ” няма нито да взе участие, нито да поддържа кабинет на ГЕРБ с първи мандат. Продължавам да считам, че страната се нуждае от постоянно държавно управление и не преставам да считам, че то би трябвало да е от специалисти и да има необятна поддръжка. Остават още два мандата. Дано там партиите загърбят своите тясно партийни ползи и да надделее ползата на България “, приключва позицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР