Лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че излиза от управляващата

...
Лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че излиза от управляващата
Коментари Харесай

Обзор: Край на управляващата коалиция, обвинения за лъжи и корупция тресат държавата

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов разгласи, че излиза от ръководещата коалиция.

Той насочи обвинявания към Кирил Петков и Асен Василев, изразяващи се в " национално изменничество " по проблема със Северна Македония и в непрозрачно харчене на държавни пари. Решението му за овакантяване на обединението пристигна единствено часове, откакто министрите от Има Такъв Народ напуснаха Правителствено съвещание, на което се гледаше актуализацията на бюджета.

Реакциите не закъсняха. Премиерът Кирил Петков съобщи, че останалите в обединението са подготвени да ръководят като държавно управление на малцинството. Петков упрекна Трифонов, че напуща, тъй като от Политическа партия са отказали да одобрят още 4 милиарда лв. към бюджета на Министерство на регионалното развитие.

Премиерът изрази вяра, че ще може да ръководи с поддръжката на добросъвестни депутати от " ИТН ". Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, който е и ръководител на парламентарната група, обаче посече тези очаквания.

Междувременно районният министър Гроздан Караджов съобщи, че министър председателят Кирил Петков е изрекъл през днешния ден неистини по негов адрес.

Лошите прогнози за ориста на държавното управление, в случай че няма опит за сдобряване сред Има Такъв Народ и Политическа партия, бяха подкрепени и от изявлението на Христо Иванов от " Демократична България ", който безусловно изрази вяра още веднъж да се седне на масата за договаряния.

Лидерът на другия съдружен сътрудник Корнелия Нинова съобщи, че изрично Българска социалистическа партия поддържа политиката, декларирана от Петков.

Нелогични и нездравословни по този начин характеризира хипотетични нови избори Нинова и уточни, че това би тласнало инфлацията нагоре, както и несигурността в страната и добави, че няма да има парламент, който да реши тези проблеми.

Изглежда обаче, че и " Възраждане " не биха дали депутати на Петков, с цел да запълнят поддръжката си до 121 гласа болшинство.

„ Ние се разгласяваме срещу корупцията и за нас това е водещото начало. Всеки, който желае да стане част от държавното управление или да остане в него, би трябвало да застане зад тази кардинална позиция с дейности. Някои министри от Има Такъв Народ не са подготвени да отстояват тези принципи”. Това разяснява началникът на кабинета „ Петков” Лена Бориславова е ефира на Нова тв след изказването на водача на „ Има подобен народ”, че партията напуща обединението.

„ Ходът на Трифонов реализира тъкмо противоположното на това, което той споделя. Той споделя „ Те се канеха да предадат Северна Македония. Ако Слави Трифонов напусне и неговият министър Генчовска напусне, това улеснява едно вероятно повдигане на ветото за РСМ. Второ, той споделя, че страната влиза в мъка. Истината е, че по-голяма мъка ще бъде, в случай че страната се остави на държавното управление на малцинството, когато има световни инфлационни процеси и война”, това съобщи социологът Пътван Симеонов.

Голямото разкопаване на улици и булеварди в Пловдив ще стартира след месец, когато започват плановете за поправки на общината, ВиК и АПИ. Както TrafficNews писа, в Пловдив се чака невиждана транспортна обсада, като в идващите 12 месеца ще бъдат затворени 13 булеварда и пътни артерии плюс по-малки пътни сектори навътре в някои квартали. Днес се организира среща сред представителите на локалните управляващи, ВиК, ЕVN, Топлофикация, компания " Европейски пътища ", както и част от районните кметове.

Общинският съвет ще гласоподава освобождението на шефа на МБАЛ „ Св. Мина” проф. Петър Петров и назначението на краткотрайно изпълняващ длъжността. Кметът Здравко Димитров е внесъл предлагането в ексклузивен порядък, като на следващия ден общинарите ще би трябвало да вземат решението.

Управителят на МБАЛ „ Св. Мина” схванал от медиите, че Общинският съвет ще гласоподава освобождението му. „ Никой публично не е пристигнал при мен да ми съобщи”, разяснява пред TrafficNews проф. Петър Петров.

Недоволен водач се трансформира в ролята на варварин и потроши огледалото и чистачките на спрял пред него автомобил. Ситуацията се развива пред жилищен блок на улица „ Балкан”, като очевидно господинът се е ядосал, че автомобилът пред него е спрял на 4 пръста разстояние. Въпреки, че е имал задоволително място да изкара возилото си на заден ход той е взел решение нападателно да вандалства в символ на неодобрение.

49-годишният Стоян Драганов е липсващ в региона на селата Бойково и Дедево. Мъжът е в неопределеност от пет дни, като за последно е бил забелязан на 3 юни, оповестяват негови близки.

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен 57-годишен турски жител, който след профилираната полицейска интервенция в понеделник е хванат за владение на – 965 грама хероин, 2972 грама марихуана и 0,563 грама кокаин на стойност 66 142 лв. за разпространяване.

Още преди да е пристигнало астрономическото лято, термометърът прескочи 30 градуса, а Пловдив е прочут, като един от най-горещите градове в България. Това е повода огромна част от жителите и гостите под тепетата да търсят хладина в летните дни. Какъв по-добър избор от това да отидем на басейн?

ТraffiNews направи мониторинг и подбра местата в Пловдив и покрайнината, които към този момент са отворили порти за гости и на които можете да плувате и да се забавлявате, без значение от температурите.

Винаги съм обичала Васил Левски. Той е мотив да запомня от кое място съм, да запомня, че съм българка. Да се гордея със славното си минало. Това показа пред TrafficNews Румяна Денева, която е измежду спечелилите в 12-ото издание на плана „ Народните будители и аз “. Десетокласничката от пловдивската Математическа гимназия „ Академик Кирил Попов” завоюва първа премия със своя роман „ Искрата”, отдаден точно на Апостола на свободата. За написването му се въодушевила, откакто прочела писмата на Левски. А действието се развива след края на първата му обиколка на България.

Няколко произшествия се случиха през днешния ден в Пловдив и района.

Седмица след дигитализацията на документите в извънболничната здравна помощ – посоки, амбулаторни листове и регистрация на медицинските прегледи, в Пловдив към момента царува цялостен безпорядък. Десетки пловдивчани не могат да доближат до обзор при експерт или до проучване в лаборатория, макар че имат публикуван документ от персоналния си доктор. Причината е, че към момента доста ДКЦ-та имат проблем със софтуера, оплакаха се пациенти пред TrafficNews.

Само една оферта е постъпила по трите позиции за нова техника на Оперативна програма „ Градини и паркове”, чиято обща цена е 3,7 млн. лв. с Данък добавена стойност. Поръчката е част от 10-милионния заем за общинските предприятия, като на първата поръчка присъединяване е взела единствено компанията „ Екосол – България” АД, която е профилирана в доставката на багери, строителна техника и такава за поддръжка и разчистване на градски пространства.

Десетки умрели риби откриха мъжете от ловната дружинка на село Ягодово във водоема край селото. Според тях, повода за това е нечистата вода, която идва от плантация за патици и гъски в Крумово.

Започва възобновяване и реставрацията на фасадата на католическата катедрала „ Св. Лудвик”. Майстори отстраниха налепения нелегално фибран, а от през днешния ден почистват колоните и декорите. После ще се пристъпи към запълването на дупките, останали при отстраняването на изолацията. Скандалът гръмна в края на юни предходната година, когато стана ясно, че по фасадата на храма - без всевъзможни документи и координиране с виновните институции, се слага изолираност.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Иво Даскалов /47/, който на 2 май 2021 година - Великден, на Околовръстното шосе провокира злополука, в която починаха трима души.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР