Лидерът на италианската партия Лига заяви, че еврокомисарят по бюджета

...
Лидерът на италианската партия Лига заяви, че еврокомисарят по бюджета
Коментари Харесай

В Италия поискаха оставката на еврокомисаря Йотингер

Лидерът на италианската партия " Лига " съобщи, че еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер би трябвало да подаде оставка, обвинявайки го, че е споделил на италианците по какъв начин би трябвало да гласоподават, осведоми " Ройтерс ".

" Можете ли да си визиите сходно надменно отношение към демокрацията...той би трябвало да подаде оставка този следобяд ", написа Матео Салвини във " Facebook ", имайки поради изявление на Йотингер.

Еврокомисарят съобщи, че се надява финансовите пазари да бъдат сигнал за италианците, че не би трябвало да гласоподават за популисти.

Той направи коментара пред " Дойче веле ": " Тревожа се и упованието е, че през идващите седмици ще покаже, че развиването на пазарите в Италия, облигациите и стопанската система ще стане толкоз значимо, че може да се трансформира в сигнал за гласоподавателите като цяло да не гласоподават за леви и десни популисти ".

Салвини добави, че мненията на Йотингер са " опасност " и демонстрират " немско предпочитание за надмощие и надзор ".

В същото време ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск разкритикува Йотингер.

" Призивът ми към всички институции на Европейски Съюз: апелирам ви, уважавайте гласоподавателите. Ние сме тук да им служим, а не да ги мъмрим ", написа Туск в " Туитър ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР