Лидерът на италианската крайнодясна партия "Лига" Матео Салвини призова привържениците

...
Лидерът на италианската крайнодясна партия "Лига" Матео Салвини призова привържениците
Коментари Харесай

Матео Салвини призова привържениците си за голяма демонстрация на 19 октомври

Лидерът на италианската крайнодясна партия "Лига " Матео Салвини прикани последователите си да излязат на огромна проява в Рим на 19 октомври, съобщи Франс прес.

Салвини, който провокира края на ръководещата коалиция сред своята групировка и антисистемното Движение "Пет звезди ", се оказа изолиран от властта, откакто досегашните му сътрудници реализираха съглашение за съдружно държавно управление с левоцентристката Демократическа партия.

Вчера президентът Серджо Матарела публично разпореди на досегашния министър председател Джузепе Конте да сформира ново държавно управление. След това Салвини се обърна към съперниците си с думите: "Няма да се спасите от мен с дребната си дворцова игричка, не се признавам за надвит. "

Той се закани неговата партия "Лига " да си върне водещото място на политическата сцена. Според него новото италианско държавно управление е създание на Брюксел.

"Те няма да изкарат доста време, ние към този момент се приготвяме. Не могат да лишат италианците от правото да гласоподават ", посочи Салвини.
Той предизвести, че тези, които биха се изкушили да анулират прокараното от него законодателство против противозаконната имиграция, ще нанесат щета на италианския народ.

Салвини даде обещание да провежда през идния месец и октомври демонстрации в отбрана на демокрацията, правото на глас и нормативните правила.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР