Лидерът на италианската крайна десница Лига Матео Салвини поздрави републиканеца

...
Лидерът на италианската крайна десница Лига Матео Салвини поздрави републиканеца
Коментари Харесай

Матео Салвини поздрави Доналд Тръмп за победите му в надпреварата за кандидат-президентската номинация на американските републиканци

Лидерът на италианската последна десница " Лига " Матео Салвини поздрави републиканеца и някогашен президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския за неговите победи в конкуренцията за кандидат-президентската номинация на Републиканската партия. Салвини изрази вяра, че ще има смяна в Белия дом по време на президентските избори през ноември, предаде  Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.


" Поздравления за Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския. Още три крачки напред към смяната в Белия дом ", написа Салвини в платформата " Екс ". " От Брюксел до Вашингтон, смяната идва! " добави той.

Тръмп победи във всички първоначални избори на Републиканците до момента. Това го прави съвсем сигурен претендент на Републиканската партия за президентските избори.

Според италианската депутатка от левоцентристката Демократическа партия Дебора Серакини приветстването на напредъка на Тръмп приказва " ненавист към ползите на Италия и Европа ".

" Салвини желае ние да останем сами пред Путин и той да дойде  у нас ", добави тя, критикувайки " съдбовното привличане на десницата и на всички популисти към автократите и диктаторите ".

Салвини показва постоянно поддръжката си за някогашния президент на Съединени американски щати. Той подлага на критика процесите против Тръмп и съдиите, които вършат политика в Съединени американски щати, както и в Италия.

Коментарите на водача на " Лига " за републиканеца идват малко след формалната аудиенция на италианския министър председател в Съединени американски щати и Каната.

Салвини е съдружник на френската последна десница, ръководена от Марин Льо Пен в Европейския парламент. Лидерът на " Лига " е прочут с пораждащите дискусия изявления, които слагат Мелони в неловко състояние, стремяща се стреми към нормализация в връзките на интернационалната сцена, откакто идването на власт в Италия на нейната партия " Италиански братя ", асоциирана в предишното с постфашизма, породи безпокойството през 2022 година на някои италиански сътрудници.

Салвини е суверенист, а Мелони е евроатлантик. Двамата имат разделения във връзка с Русия и Украйна. Салвини отдавна се възхищава намерено на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и на няколко пъти искаше повдигането на глобите, наложени на Русия след анексията на Крим, Мелони е пламенна поддръжничка на Киев.

След гибелта на съветския опозиционен водач в пандиза, Салвини съобщи, че лекарите и съдиите в Русия са тези, които би трябвало да изяснят събитията на кончината на Навални. Това беше разграничение от позицията на Европейски Съюз, че отговорността за гибелта на Навални е на съветския президент и съветските управляващи.

Салвини е вицепремиер и министър на превоза и инфраструктурата в държавното управление на Мелони.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР