Лидерът на испанските социалисти и действащ премиер на страната Педро

...
Лидерът на испанските социалисти и действащ премиер на страната Педро
Коментари Харесай

Испания направи първата стъпка към съставяне на ново правителство

Лидерът на испанските социалисти и настоящ министър председател на страната Педро Санчес направи първата стъпка по пътя към съставянето на ново държавно управление. Неговият претендент за ръководител на долната камара на Народното събрание беше определен със 178 гласа „ ЗА “ в общо 350-местния парламент. Левите бяха подкрепени от каталунски сепаратистки обединения, отпред със „ Заедно за Каталуния “. Двете каталунски партии обаче подчертаха, че днешното им гласоподаване не значи наложително и поддръжка за възможен кабинет на Санчес.

„ Резултатът от гласуването е следното – дали своят вот 350. 178 гласа ЗА госпожа Франсина Арменгол “, изяснява Кристина Нарбона, ръководител на Конгреса.

Социалистите станаха втори на изборите в Испания през юли. Въпреки успеха си обаче, Народната партия и водачът й Алберто Нуниес Феихо, не съумяха да си подсигурят нужната поддръжка, с цел да ръководят. Премиерският пост на Санчес към момента зависи напълно от сепаратистите, които в подмяна желаят отстъпки по тематиката за отцепването на Каталуния.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР