Лидерът на Ислямска държава(ИД) Абу ал Хасан ал Хашеми ал

...
Лидерът на Ислямска държава(ИД) Абу ал Хасан ал Хашеми ал
Коментари Харесай

Лидерът на Ислямска държава се е самовзривил, след като е бил обкръжен

Лидерът на " Ислямска страна " (ИД) Абу ал Хасан ал Хашеми ал Курейши, който е бил премахнат в средата на октомври в Сирия, се е самовзривил, откакто е бил обграден дружно със сподвижниците си от локални бойци в град Джасем, оповестиха пред Ройтерс участници в интервенцията.

Американската войска заяви през вчерашния ден, че водачът на ИД е бил погубен при интервенция на бунтовническата Свободна сирийска войска в югозападната сирийска провинция Дараа.

Провинцията мина под контрола на сирийската войска след подписано през 2018 година с посредничеството на Русия съглашение за помиряване, което върна контрола над Южна Сирия на Дамаск.

Курейши и негови сподвижници са били открити в укритие в къща, споделиха източниците. Сред тях са бойци от Свободната сирийска войска и родственици на починали при интервенцията, както и поданици на град Джасем.

" Лидерът и негов съмишленик се самовзривили с колани с експлозиви, откакто нашите бойци съумяха да щурмуват тяхното укритие ", сподели Салем ал Хорани, гражданин на Джасем и някогашен войник, взел участие в обсадата на три къщи, където била открита клетка на ИД.

ИД е избрала Абу ал Хюсейн ал Хюсейни ал Курейши за собствен нов водач, заяви представител на групировката.

Говорителят сподели, че предходният водач е " умрял в борба с враговете на Бог “, без да се оповестява спомагателна информация.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР