Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов реагира с коментар

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов реагира с коментар
Коментари Харесай

Слави Трифонов с обръщение към партиите, които се страхуват от президентска република

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов реагира с коментар във Facebook на редицата отрицателни реакции, които показаха партиите от Народното събрание по отношение на концепцията му за референдум за промяна на парламентарната с президентска република.

Според него при такава форма на ръководство няма еднолична власт, а тъкмо противоположното - съвместен надзор на властта в две направления, от Народно събрание над президента и противоположното.

" На по този начин наречената " политическа класа " и на по този начин наречените " политици ", които са част от нея, доста им харесва да бъдат такива, каквито са. Няма значение от коя партия са. Защото множеството от по този начин наречените " политици " са хора, които като се изключи че нямат никакъв морал, на всичкото от горната страна са и хора, които не могат да произведат и две палачинки. И бидейки такива, и бидейки политици, те в този момент дават изявленията, приказват умно, оперират с власт и най към този момент с пари - с вашите пари. И могат умерено с позата на доста виновни да употребяват популярност и да употребяват от вашите пари, т.е. да крадат ", написа Трифонов в обществената мрежа.

" И по какъв начин очаквате на такива хора да им харесва концепцията за президентска република? Затова ще поясня следното: Президентските републики на никое място не унищожават парламентаризма. Напротив - в една президентска република Народното събрание има доста огромна стойност, тъй като управлява властта на президента ", разяснява той формулата на властта при такава настройка.

Лидерът на Има Такъв Народ дава за образец страни, членки на Европейски Съюз, където има президентска република, като изрежда Франция, Полша, Кипър и други. " Това не ги прави недемократични и несполучливи - в противен случай ", счита Трифонов. И уличава родните политици, че лъжат хората за това какво ни чака при такава смяна на ръководството.

" Сегашните политици, които приказват срещу президентската република са ходили във Франция и знаят, че лъжат. Просто не желаят суверенът да им вземе цялата власт и обективно да я раздели сред президентството и Народното събрание. И като ми приказват за еднолична власт, 11 години ръководството на Бойко Борисов какво беше? Еднолична власт на министър-председателя, с която се съобразяваха всички управляващи. Та нали за това в този момент ГЕРБ са токсични?

Така че казусът със сегашната политическа власт, която приказва срещу президентската република е като историята за крадеца, който крещи " Дръжте крадеца ", прави умозаключение водачът на Има Такъв Народ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР