Лидерът на Има такъв народ“ Слави Трифонов определи като лъжа“

...
Лидерът на Има такъв народ“ Слави Трифонов определи като лъжа“
Коментари Харесай

Слави Трифонов обвини Минчев и Бориславова в лъжа

Лидерът на „ ИТН “ Слави Трифонов дефинира като „ неистина “ изказванията, че обединението има обединен претендент за шеф на Българската национална банка. Малко преди среднощ Трифонов написа във Facebook профила си, че в телевизионно изявление през вчерашния ден началникът на премиерския кабинет Лена Бориславова е „ прекрачила границите на своите пълномощия с подстрекателство, че претендентът на „ ИТН “  Любомир Каримански има съмнителни петна в своята биография и в случай че той бъде определен за шеф на Българска народна банка, а не Андрей Гюров, ще има „ второ КТБ “.

Изявлението му бе във връзка изявления на началника на кабинета Лена Бориславова и ръководителя на Народното събрание Никола Минчев по тематиката през вчерашния ден.

Шоуменът и водачът на партия " ИТН " Слави Трифонов упрекна в неистина началника на кабинета Лена Бориславова и ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Във фейсбук профила си той разяснява изказвания на двамата представители на " Продължаваме промяната " във връзка номинациите за началник на Българска народна банка. Кандидатите за поста на гуверньор на централната банка са Андрей Гюров от Политическа партия и Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов.

Вчера първо ръководителят на Народното събрание Никола Минчев съобщи, че претендентът на ръководещата коалиция е Андрей Гюров, а по-късно Бориславова загатна, че Каримански има съмнителни петна в биографията и че нова КТБ не би трябвало да се позволява. 

Ето гневния пост на Слави Трифонов:

" Днес в две телевизионни изявленията ръководителят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на държавното управление Лена Бориславова обявиха, че претендентът на ръководещата коалиция за гуверньор на Българска народна банка е Андрей Гюров. А това е неистина - ръководещата коалиция няма обединен претендент. Има двама претенденти ", посочи яростно Трифонов.

" Началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите пълномощия, и изрече внушения и клюки по адрес на Любомир Каримански. Внуши, че господин Каримански има съмнителни петна в своята биография и в случай че той бъде определен за шеф на Българска народна банка, а не Андрей Гюров, ще има " второ КТБ ", добави още водачът на Има Такъв Народ.

Трифонов съобщи в поста си в обществените мрежи, че защото работа му сега е да пази стабилността на обединението, няма да отговори той.

Затова прикачва видео с отговорa на Любомир Каримански.

Самият Каримански съобщи от страницата на Слави Трифонов следното:

„ Недопустимо е от страна на държавното управление да се вмешателства в независимостта на една такава институция със 140-годишна история, както е неприемливо да се споделя на Народното събрание кой е точният претендент. Не ми е известно също по този начин да е имало среща, на която съответните съдружни сътрудници да са показали един от двамата кандидати  като любимец “.

Вчера в изявление за БНР Каримански изрази удивление и от изказване на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, че номинираният от „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров е претендентът на ръководещата коалиция за шеф на централната ни банка.

Каримански уточни, че е поканил представители на всички парламентарни политически сили, с цел да разискват концепцията му за ръководство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР