Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов обвини правителството в

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов обвини правителството в
Коментари Харесай

Трифонов показа австрийски документ: През 2022 г. България се е съгласила да прибере 6 619 мигранти

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов упрекна държавното управление в неистина поради изказванието му, че не сме се съгласили против въздушния Шенген да приемем назад мигранти, които сега се намират на австрийска територия. Трифонов цитира парламентарно запитване на австрийска депутатка и отговора на техния вътрешен министър Герхард Карнер на въпроса какъв брой бежанци се е съгласила България да одобри назад.

Лидерът на Има Такъв Народ разгласява в профила си във Facebook целия разговор сред депутатката и министъра в Народното събрание, както и документите с данните, посочени в отговора.

" По някакво стичане на събитията разполагам с документ от австрийския парламент. Този документ е формалният отговор на Министерството на вътрешните работи на Австрия на запитване на депутатката Стефани Криспер, а нейното запитване е следното, изтъквам: (Screenshot 1)

Заглавие на документа: Отговор на парламентарно питане

Членът на Националния съвет, доктор. Стефани Криспер, задава писмен парламентарен въпрос на 28 февруари 2023 година под номер 14357/J относно  " задържане, депортиране, Дъблин и процедури за лишаване статут на емигрант и протекция през 2022 година "

Документът съдържа статистика по отношение на всички процедури по задържане, депортиране и лишаване на статут на емигрант.

А ето и отговора от министъра на вътрешните работи, господин Герхард Карнер, със сигнатура 13976/AB от 28 април 2023 година:

Колко претенции за реадмисия е подала Австрия към други договарящи страни през 2022 година?

През 2022 година е имало 13 400 молби за реадмисия от Австрия.

Отговор на въпрос 48а:

Моля, посочете броя на молбите за реадмисия към всяка обособена страна (държава, брой молби за реадмисия) и националността на лицето, наранено от молбата за реадмисия.

В таблицата за България са маркирани 9196 мигранти.

Отговор на въпрос 48b:

Моля, посочете настояванията за реадмисия според критериите за приемане (член 18(1)(b), 18(1)(c), 18(1)(d), 20(5) Дъблин III-VO 604/2013). (screenshot 3)

Отговор на въпрос 49:

Колко претенции за приемане и назад приемане от Австрия са били утвърдени или отхвърлени от страните, към които Австрия се е обърнала през 2022 година? Моля, избройте по прием/повторен банкет, месец, страна на генезис на съответното лице и желаната страна.

Тук отговорът за България в таблицата е - ПРИЕТИ претенции за 6619 мигранти, показва Слави Трифонов.

" Тоест, за 2022 година Австрия е отправила претенции за връщане в България на 9196 мигранти и България се се съгласила да одобри назад 6619 мигранти. От документа излиза наяве още, че България се е съгласила да си върне най-вече мигранти - 6619. Следващата е Румъния, която се е съгласила да си прибере 1274 мигранти, а трета е Италия със 725... Е, Румъния били 20 милиона, а Италия 60 милиона. Голям праз. Ние сме дребни, само че смели! ", обобщава водачът на Има Такъв Народ.

" Абсолютно съм склонен с думите на премиера Денков, че по въпроса за приемането на мигранти назад от Австрия, има доста дезинформация и по тази причина би трябвало да се има вяра единствено на документи. Току-що ви демонстрирах документа и, с цел да съм безусловно прецизен, по-късно, което прочетете, ще ви пусна документа в неговата целокупност! ", приключва постът му във Facebook.

" Явно една от главните борби, която се води сега, е борбата сред лъжата и истината. Битка откогато свят светува, само че, сега, поради това държавно управление, което ръководи България и поради хората, които го поддържат, тя е прекомерно настояща. Ежедневна. Постоянна ", прави още заключението Трифонов.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР