Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов настоява България да

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов настоява България да
Коментари Харесай

Слави избухна срещу вицепремиер в Скопие и поиска България да изгони македонския посланик

Лидерът на ИТН Слави Трифонов упорства България да изгони македонския дипломат поради абсурда, който Скопие предизвика във връзка срещата сред президента Румен Радев и колежката му от Република Северна Македония Гордана Силяновска.

Ето какво написа Трифонов във фейсбук в сряда вечерта:

" Уважаеми сънародници,
Ще ви изтъквам какво е споделил Александър Николоски (македонския вицепремиер, б.ред.) във връзка на обстоятелството, че при неофициално посещаване на македонския президент, Гордана Силяновска, при българския президент, Румен Радев, на фотографията откъм гърба, зад тях, няма македонското знаме.

Преди да го изтъквам, единствено ще отбележа, че визитата е неофициално и никой не е длъжен да поставя никакви флагове. И, че при едно публично посещаване на македонския министър председател в Хърватска също нямаше македонски флагове, а единствено хърватски.



Македонската президентка Гордана Силяновска пристигна у нас на опера, а не на публично посещаване

Но никой македонец нищо не сподели. А в този момент, да изтъквам въпросния Николоски, който във връзка на нас българите, наричайки ни „ домакинът “, споделя следното, изтъквам буквално: „ Но тъй като явно домакинът не е цивилизован, в случай че желаят, дано пратят протестна нота на това, което споделям: домакинът нито е цивилизован, нито е благоприличен, нито има почитание, по тази причина обстановката е такава, каквато е.

По-мизерни от тях са единствено тези прислужници у нас, които се подписаха, че македонският и българският народ имат обща история, каквато нямат. Същите, които с подписа си се съгласиха, че македонският език е акцент на българския и че в никакъв случай няма да влезем в Европейския съюз, в случай че не признаем, че сме българи и имаме български корени, в този момент приказват за национализъм ". Kрай на цитата.



Вицепремиерът на РСМ Александър Николоски мина границите на положителния звук

Виж к’во, Николоски. Мога да бъда доста недодялан, дори може да съм огромна гадина. Първо, тъй като мога. И второ, тъй като имам съображение, само че ще бъда учтив и ще ти кажа следното: Ти съществуваш, тъй като от 1300 година съществува България.

Ти приказваш, тъй като от 1162 години съществува българският език. И подобен като тебе може да е вицепремиер, тъй като такива като мен, вместо да създадат каквото усещат и желаят - са възпитани, релативно кротки и съблюдават разпоредбите и законите на Европейски Съюз. Ние не сме мизерници - негодник си ти!

И българите в Северна Македония не са прислужници, а прислужник си ти - допускам на сърбите. Единственият верен ход в тази обстановка е по най-бързия метод да бъде отзован посланикът на Северна Македония у нас. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР