Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов изрази възмущението си

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов изрази възмущението си
Коментари Харесай

Слави бесен: ПП и ДБ сеят разделение

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов изрази възмущението си от политическия протест на Политическа партия и Демократична България в деня на обесването на Васил Левски.

" Никога не съм се възприемал за политик, само че без значение по какъв начин се схващам - аз съм ръководител на политическа партия. И като подобен в никакъв случай не съм си разрешавал да върша политически речи на национални празници, или в дни, когато отдаваме респект към националните светини. Просто е нечистоплътно и мерзко ", написа Трифонов в профила си във Facebook.

" Вчера едни политици обаче си разрешиха да държат политически речи, да приказват какъв брой гласа ще вземат на идните избори и да сеят разделяне. Разделение на положителни " и " неприятни " българи. И си го разрешиха тъкмо в деня на респект към Апостола, който сплотява всички ни ", разяснява още той.

" И за какво тия хора направиха това на тази сакрална дата? Явно са желали да ни кажат нещо. Най-вероятно е някаква метафора. Че са революционери и освободителите на майка България.

И кого ще освобождават? - Нас. И от кого ще ни освобождават? - От неприятните. И за какво те ще ни освобождават? - Защото те са положителните.

Даже си показаха и предизборния слоган - " Има по какъв начин ". Не, няма по какъв начин да го вършиме тъкмо в този ден.

Разбирам, че има хора, които се възприемат като новите Левски и Раковски и които си имат вяра, че вършат революционни комитети. Но Левски е един. И Раковски е един ", подсети на Демократична България и Политическа партия Трифонов.

" И в дни като вчерашния, единственото, което би трябвало да вършим, е да притихнем, да се смирим и да отдадем респект. Да поставим цветя.

И е толкоз прелестно, че през вчерашния ден имаше големи опашки от българи с цветя пред паметника на националния ни воин. А не пред сцената за политическа агитация ", установи още водачът на Има Такъв Народ.

На 19 февруари от Политическа партия и Демократична България направиха хепънинг пред Народния спектакъл, своего рода алегорично разкриване на акция преди старта й, като по време на митинга оповестиха за какво са се събрали дружно двете обединения. Проявата беше открита от Кирил Петков, който цитира думите на Левски: " Братя, възобновяването на нашата славна страна, отърването ни от проклетите агаряне, с цел да си добие първата чест и популярност нашето благо родно място България, най-сетне, да бъдем равни с другите европейски нации, зависи от нашите лични задружни сили... "

Първи реагираха от ГЕРБ още в неделя с умишлен брифинг в партийната централа. От партията подсетиха, че Левски е на всички. " Обидно е обликът на Левски да бъде употребен и приватизиран от една група хора, които са пристигнали тук да вземат, а не да дадат, както е направил Левски - той е дал живота си ", съобщи Тома Биков.

" Ще ми се да притихнем и в този момент, до момента в който слушаме обичаната ария на Дякона - " Отдавна ли си, момне ле, калугерица? ", написа още Слави Трифонов и разгласява осъществяването на Невена Цонева по неговата телевизия 7/8 във вечерта, отдадена на Апостола.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР