Лидерът на Хизбула Саид Хасан Насралла заяви, че по-широк конфликт

...
Лидерът на Хизбула Саид Хасан Насралла заяви, че по-широк конфликт
Коментари Харесай

За лидера на Хизбула по-широк конфликт в Близкия изток е реалист...

Лидерът на Хизбула Саид Хасан Насралла съобщи, че по-широк спор в Близкия изток е реалистична опция в тирада, от която се очакваше да покаже дали неговата формация ще стартира пълноценна война против Израел.

 

Страховита военна мощ, подкрепяна от Иран, Хизбула се бори с израелските сили по ливанско-израелската граница в най-смъртоносната ескалация, откогато води война с Израел през 2006 година

Хизбула ескалират от ден дневно, принуждавайки Израел да държи силите си покрай ливанската граница, вместо в линията Газа и окупирания Западен бряг, съобщи Насралла в телевизионно послание.

 

" Това, което се случва на границата, може да наподобява непретенциозно, само че е доста значимо ".

 

Насралла упрекна Съединените щати за войната в Газа и огромния брой жертви измежду цивилното население, както и че деескалацията в обсадения анклав е жизненоважна за попречване на районна война.

 

Ръководителят на Хизбула благодари на групировките в Йемен и Ирак, които са част от по този начин наречената " Ос на съпротивата ". Тя включва шиитските мюсюлмански иракски милиции, които обстрелват американските сили в Сирия и Ирак, и йеменските хути, които се включиха в спора, като обстрелват Израел с безпилотни самолети.

 

Хиляди хора се събраха на площад в южно предградие на ливанската столица, с цел да гледат предаваната по малкия екран тирада на Насралла.

 

Операцията, подхваната от Хамас на 7 октомври, беше на 100% палестинска, съобщи Хасан Насралла, представен от " Ройтерс ".

 

Насралла сподели, че интервенцията от 7 октомври е провокирала " земетресение " в Израел и е посочила слабостта на еврейската страна.

 

" Битката за Газа е решаваща ", сподели още той.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР