Лидерът на Хамас направи първото си посещение в Египет от

...
Лидерът на Хамас направи първото си посещение в Египет от
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас пристигна в Египет за преговори

Лидерът на " Хамас " направи първото си посещаване в Египет от повече от месец в сряда, рядка персонална интервенция в дипломацията на фона на това, което източник разказа като интензивни договаряния за ново преустановяване на огъня, с цел да разреши помощта да стигне до Газа и да освободи заложниците.

Лидерът на " Хамас " Исмаил Хания, който живее в Катар , нормално се намесва обществено в дипломацията единствено когато напредъкът наподобява евентуален . За последно той пътува до Египет при започване на ноември за преустановяване на огъня във войната до момента - едноседмична пауза, по време на която бяха освободени повече от 100 заложници.

Източник, осведомен за договарянията, сподели, че дипломатите разискват кои от заложниците, към момента арестувани от екстремистите в Газа, могат да бъдат освободени според ново съглашение за помирение и какви пандизчии може да освободи Израел в подмяна.

Израел упорства всички останали дами и заболели мъже измежду заложниците да бъдат освободени , сподели източникът, който отхвърли да бъде разпознат. Палестинци, наказани за тежки закононарушения, може да бъдат в листата на пандизчиите, които ще бъдат освободени.

Източникът разказа договарянията като интензивни и сподели, че пробив може да бъде вероятен до дни .
 Израел обмисля нова договорка за освобождението на до 40 заложници
Израел обмисля нова договорка за освобождението на до 40 заложници

Предложението идва след последните кръгове от договаряния сред Съединени американски щати, Израел и Катар.

Палестински чиновник сподели, че Хания желае да изслуша египетските управляващи за вероятен нов метод и означи, че формалната позиция на " Хамас " е да отхвърли всяко ново краткотрайно преустановяване на огъня и да изиска непрекъснато прекъсване на боевете.

" Позицията на " Хамас " остава, че нямат предпочитание за филантропични паузи. " Хамас " желае цялостен завършек на израелската война против Газа " , сподели палестинският чиновник.

" Хания и " Хамас " постоянно правят оценка напъните на Египет. Той е в Кайро през днешния ден, с цел да чуе дали Израел е направил нови оферти или дали Кайро също има такива. Рано е да се приказва за упования. "

Високопоставен израелски чиновник повтори позицията на държавното управление, че войната може да завърши единствено с освобождението на всички заложници и унищожаването на " Хамас ": " Както сподели министър-председателят, войната ще приключи с цялостна победа ".
 Нетаняху отхвърли апелите за преустановяване на огъня макар натиска на Запада
Нетаняху отхвърли апелите за преустановяване на огъня макар натиска на Запада

Според него, без боен напън, Израел няма нищо

Преговорите идват, когато Израел е изправен пред да ограничи акцията в Газа, която опустоши огромна част от крайбрежния анклав като в отговор на

Вашингтон обществено прикани Израел през миналата седмица да понижи огромната си война ви да приключи това, което президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова " безразборни бомбардировки ".

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, където, с цел да отбрани Израел от интернационалните претенции за преустановяване на огъня , договарящите за още един ден с вярата да реализират координиран текст.

На въпрос дали се приближават до съглашение, посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд сподели пред кореспонденти във вторник: " Опитваме се, в действителност сме ".

" Хамас " търси помощ от Египет за Газа

Лидерът на радикалното палестинско двибение " Хамас " Исмаил Хания отива в Египет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР