Лидерът на „Хамас“ Исмаил Хания заяви, че американското решение за

...
Лидерът на „Хамас“ Исмаил Хания заяви, че американското решение за
Коментари Харесай

„Хамас“: Американците ни обявиха война

Лидерът на „ Хамас “ Исмаил Хания съобщи, че американското решение за признание на Ерусалим за столица на Израел е „ декларация за оповестяването на война “ на палестинците, заяви „ Ал Джазира “.

Палестинската военна и политическа организация остро осъди думите на президента Доналд Тръмп и прикани за интифада. Исмаил Хания уточни, че думите на Тръмп са „ умъртвили “ мирния развой сред Палестина и Израел.

„ Американското решение е експанзия, декларация на война. Трябва да предприемем интифада пред лицето на ционисткия зложелател “, съобщи водачът на „ Хамас “. Думите на Тръмп са коренна смяна от предходната позиция на Вашингтон във връзка с Ерусалим.

Турският президент Реджеп Ердоган също се изрече остро за думите на Тръмп, акцентирайки, че те ще трансфорат района в „ огнен пръстен “. Статутът на Ерусалим – свещено място за израелци и палестинци – е извънредно внимателен. Израел постоянно е считал града за своя столица, до момента в който палестинците гледат на Източен Ерусалим като столица на своята бъдеща палестинска страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР