Лидерът на Хамас Исмаил Хания (в центъра) и неговият заместник

...
Лидерът на Хамас Исмаил Хания (в центъра) и неговият заместник
Коментари Харесай

Хамас никога няма да бъде победен, увери лидерът му след убийството на неговия заместник

Лидерът на " Хамас " Исмаил Хания (в центъра) и неговият заместител Салех ал Арури на среща в Техеран с иранския висш началник аятолах Али Хаменей, 21 юни 2023 година

Движението " Хамас " " в никакъв случай няма да бъде победено ", увери неговият водач Исмаил Хания след убийството при израелска офанзива с дрон снощи на заместника му Салех ал Арури, съобщи Франс прес.

" Едно придвижване, чиито водачи и създатели падат като мъченици за достолепието на нашия народ и нашата нация, в никакъв случай няма да бъде победено ", сподели Хания в телевизионно послание. " Това е историята на съпротивата и на придвижването, което след убийството на своите водачи става още по-силно и по-решително ", посочи той.

Хания отдаде респект на Арури, на двама от ръководителите на военното крило на " Хамас ", които също бяха убити при израелската атака в предградие на ливанската столица Бейрут, заяви Ройтерс. Той дефинира нападението като " терористичен акт ", нарушаване на суверенитета на Ливан и ескалация на израелските враждебни дейности против палестинците. При офанзивата са били убити още четирима представители на " Хамас ", добави водачът на придвижването, представен от Агенция Франс Прес.

Двама от водачите на военното крило на " Хамас " - Бригадите " Изедин Ал Касам ", Самир Финди Абу Амер и Азам Ал Акра Абу Амар, са били убити при израелския удар в южното предградие на ливанската столица Бейрут Дахиех, при който беше погубен и вторият човек в йерархията на палестинското ислямистко придвижване Салех ал Арури. Това заяви по-рано телевизионният канал на " Хамас ", " Ал Акса ", представен от Ройтерс.

Междувременно ливанската шиитска формация " Хизбула " съобщи в " Телеграм ", че преглежда убийството на високопоставени членове на " Хамас " в Бейрут като " съществено нахлуване против Ливан " и " рисково развиване в хода на войната сред врага и оста на съпротивата ", съобщи Ройтерс. Ликвидирането на Салех ал Арури и на други членове на Бригадите " Изедин Ал Касам " (военното крило на " Хамас " ) " няма да остане без отговор и без наказване ", се споделя още в изказването. " Пръстът е на спусъка ", предизвестява " Хизбула ".

Същевременно представителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари довечера съобщи пред кореспонденти, че израелските сили са във висока степен на бойна подготвеност и са готови за всеки сюжет. Той сподели в отговор на журналистически въпрос по отношение на известията за убийството на Арури, че Израелските сили за защита са фокусирани върху успеха над " Хамас ".

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР