Лидерът на Хамас Исмаил Хания е бил убит в иранскaта

...
Лидерът на Хамас Исмаил Хания е бил убит в иранскaта
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас Исмаил Хания е убит в Техеран. Израелски министър: Никаква милост към тези смъртници

Лидерът на " Хамас " Исмаил Хания е бил погубен в иранскaта столица Техеран, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на палестинската ислямистка формация. В текста се показва, че Хания е бил погубен при " вероломно ционистко нахлуване против резиденцията му в Техеран ". Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) също популяризира информацията, че Хания е бил погубен, предадоха ирански държавни медии. Хания през вчерашния ден участва на церемонията по полагане на клетва от новия президент на Иран Масуд Пезешкиан. Засега няма удостоверение от израелска страна, само че министърът на културното завещание на Израел Амихай Елиаху реагира в обществената мрежа " Екс " с думите: " Това е верният метод да почистим света от тази нечистотия. Никакви повече мислени " мирни " /предателски съглашения, никаква благосклонност към тези смъртници ". В.  " Джерузалем пост " напомня, че трима от синовете на Хания бяха убити при въздушен удар през април. Сестрата на водача на " Хамас " също беше убита през юни.

" Рано тази заран резиденцията на Исмаил Хания в Техеран беше изумена, вследствие на което той и един от бодигардовете му починаха страдалчески. Причината се проверява и ще бъде оповестена скоро ", написа в изказването на КГИР.

Убийството на Исмаил Хания е " нерешителен акт, който няма да остане ненаказан ", съобщи заместник-председателят на политическото крило на " Хамас " Муса Абу Марзук пред телевизия " Ал Акса ". Палестинският президент Махмуд Абас осъди изрично убийството на Хания, а палестинските национални и ислямски фракции приканиха за обща стачка и всеобщи демонстрации.

Израел не е направил коментар по случилото се, само че необятно са публикувани съмнения, че организира дългогодишна акция за убийства, ориентирана против ирански нуклеарни учени и други лица, свързани с атомната стратегия на Иран.

Министърът на културното завещание на Израел Амихай Елиаху реагира на новината с пост в обществената мрежа " Екс ": " Това е верният метод да почистим света от тази нечистотия. Никакви повече мислени " мирни " /предателски съглашения, никаква благосклонност към тези смъртници. Желязната ръка, която ще ги удари, е тази, която ще донесе мир и малко разтуха и ще укрепи способността ни да живеем в мир с тези, които желаят мир. Смъртта на Хания прави света малко по-добър “.

" Джерузалем пост " напомня, че трима от синовете на Хания бяха убити при въздушен удар през април. Сестрата на водача на " Хамас " също беше убита през юни.

По резиденцията на Хания в Газа, употребена като терористична инфраструктура, беше нанесен въздушен удар през ноември. Обикновено Хания обитава в Катар, само че парцелът в Газа е употребен като място за срещи на други членове на управлението на " Хамас ", разяснява " Джерузалем пост ".

" Файненшъл таймс " показва, че убийството на Хания покачва риска от по-нататъшна ескалация на районните военни дейности. Изданието цитира изказване на палестинската формация за гибелта на нейния водач след " подла ционистка “ офанзива против резиденцията му в Техеран. 

Новината за убийството на Хания пристигна няколко часа след нанасянето на израелски въздушен удар по предградие на Бейрут, ориентиран против командира на проиранската милиция " Хизбула " Фуад Шукр, прочут още като " Саид Мухсан ". 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в и

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР