Лидерът на Хамас Исмаил Хания, чиято основна база е Катар,

...
Лидерът на Хамас Исмаил Хания, чиято основна база е Катар,
Коментари Харесай

Исмаил Хания пристигна в Кайро за преговори с египетски официални лица

Лидерът на Хамас Исмаил Хания, чиято съществена база е Катар, дойде в Кайро за договаряния за преустановяване на войната на групировката с Израел в Газа и за замяна на пандизчии, съобщи Агенция Франс Прес.


Хания дойде " в египетската столица Кайро, с цел да организира диалози с египетски публични лица по отношение на развиването на израелската експанзия в линията Газа и други въпроси ", се споделя в изказване на терористичната формация.

Преди идването си в Кайро водачът на Хамас се срещна в Доха с иранския външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан, въпреки че детайлностите за срещата бяха нищожни.

Източник, непосредствен до палестинската войнствена формация, съобщи, че Хания ще оглави делегация на " високо ниво " на Хамас в Египет, където би трябвало да организира диалози с ръководителя на египетското разузнаване Абас Камел и други.

Дискусиите ще бъдат " за прекъсване на експанзията и войната, с цел да се приготви съглашение за освобождение на пандизчиите и за преустановяване на обсадата, наложена на линията Газа ", съобщи източникът при изискване за анонимност, защото не е акредитиран да приказва за визитата.

Източник, непосредствен до групировката " Ислямски джихад ", която се бори дружно с " Хамас " в Газа, съобщи, че водачът ѝ Зиад Нахалех също се чака в Кайро при започване на идната седмица за договаряния.

И двете групировки разгласиха по-рано тази седмица видеоклипове, на които се виждаха заложници, които съгласно тях към момента се държат в Газа, молещи израелското държавно управление да обезпечи освобождението им./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР