Лидерът на Хамас“ Исмаел Хания съобщи, че трима от синовете

...
Лидерът на Хамас“ Исмаел Хания съобщи, че трима от синовете
Коментари Харесай

Израелският отговор срещу „Хамас“: Лидерът на групировката съобщи, че са загинали негови синове и внуци

Лидерът на „ Хамас “ Исмаел Хания заяви, че трима от синовете и трима от внуците му са убити при израелски удар в Ивицата Газа. От израелската войска потвърдиха и обявиха, че мъжете са били „ на път да извършат терористичен акт “.

Хания е отпред на политическото крило на „ Хамас “ от 2017 година насам. Според известия в медиите той е извънредно богат и живее в разкош в Катар.

Според него успеха “Хамас ” изисква влизане в града и елиминиране на терористичните елементи там

Случилото се няма да промени позициите на „ Хамас “ в договарянията с Тел Авив, съобщи водачът на групировката.

Снимка: Reuters

„ Врагът има вяра, че като взима под прицел фамилиите на водачите, той ще ги накара да се откажат от настояванията на техния народ. Всеки, който има вяра, че взимайки под прицел децата ми, ще накара „ Хамас “ да промени позицията си, единствено си прави илюзии и ще остане отчаян “, добави Хания.

Целият комплекс от общо шест здания е изцяло погубен

Тримата синове на Исмаил Хания  - Хазем, Амир и Мохамед, бяха убити в израелски въздушен удар, оповестиха по-рано през днешния ден медии, свързани с „ Хамас “.  Двама от внуците на Хания също са били убити при удара,  а трети е бил ранен.

Според „ Ал Джазира “ околните на Хания са се намирали в няколко коли, които са били изумени при удара в бежанския лагер „ Шати “ в град Газа. Медията сподели и фрагменти на останките от колите и замъглени фрагменти на трупове, представяйки ги като жертвите в тях, съобщи Франс прес.

„ 60 членове на фамилията ми са починали като мъченици, включително и мои внуци, синове на мои братя, синове на мои сестри и мои братовчеди “, съобщи Хания в изявлението, без да прецизира при какви условия са били убити тези хора.

Снимка: Reuters

Палестински медии напоследък оповестиха за гибелта на доста родственици на водача на „ Хамас “.

„ Тази пролята кръв ще ни направи още по-силни в нашите правила “, сподели през днешния ден Хания по време на аудиенция в болница в Доха, в която са признати за лекуване ранени поданици на линията Газа.

Снимка: Reuters

Според източници „ Хамас “ не може да извади лист с 40 заложници – както изисква първа фаза от предлагането за съглашение – което повдига въпроса какъв брой от отвлечените са към момента живи.

А американският президент насочи най-острата си рецензия към Израел до момента, наричайки „ неверен “ метода на премиера Нетаняху към войната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР