Лидерът на хаитянска банда Джими Шеризие, известен като Барбекюто, се

...
Лидерът на хаитянска банда Джими Шеризие, известен като Барбекюто, се
Коментари Харесай

Лидерът на хаитянските банди призова за нарушение на извънредното положение

Лидерът на хаитянска тайфа Джими Шеризие, прочут като " Барбекюто ", се появи обществено в квартал Бел-Еар, в столицата Порт-о-Пренс. Той беше придружаван от тежко въоръжени членове на неговата федерация на бандите G9, които призоваваха популацията да се насочи на шествие към Националния замък в нарушаване на изключителното състояние, което не разрешава демонстрациите.

`Барбекюто` не бе виждан на обществено място, откогато Карибската общественост разгласи, че ще бъде определен временен президентски съвет, който да ръководи страната до свикването на общи избори. Много хаитяни са скептично настроени към решенията, препоръчани от интернационалната общественост.

" Не признаваме срещите на Кариком, не признаваме срещите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и не признаваме срещите в Белия дом. Съдбата на Хаити към този момент е избрана и тя не е част от нито една от тези групи. Съдбата на Хаити е в Националния замък посредством Ги Филип ", съобщи Жан Дюкенс, покровител на бунтовническия водач Ги Филип

Последните офанзиви в страната породиха опасения, че насилието на бандите няма да спре, макар че преди седмица министър-председателят Ариел Анри разгласи, че ще подаде оставка. Това бе ход, за който бандите упорстваха. Барбекюто към момента не е реагирал на очертаващата се оставка, към която от дълго време се стреми, откакто пое отговорност за координираните набези против сериозни държавни и публични цели, които започнаха на 29 февруари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР