Лидерът на групата Вагнер“ Евгений Пригожин публикува ново изявление в

...
Лидерът на групата Вагнер“ Евгений Пригожин публикува ново изявление в
Коментари Харесай

Пригожин в кратко съобщение: Ще видите следващите ни победи на фронта

Лидерът на групата „ Вагнер “ Евгений Пригожин разгласява ново изказване в понеделник. То беше малко, тук-там даже неразбираемо.

Пригожин не е виждан обществено, откогато си потегли от Ростов на Дон на 24 юни, откакто няколко часа държа Русия на пръсти. Той получи нещо като спокойно съглашение от близкия съдружник на Путин Александър Лукашенко, като се съгласи да потърси леговище в Беларус в подмяна на военна деескалация против Москва и чиновници на съветската войска.

„ Днес, повече от всеки път, имаме потребност от вашата поддръжка “, сподели Пригожин като част от 41-секундно аудио известие, оповестено в Telegram. „ Благодаря ви за това. Искам да разберете, че нашият „ Марш на справедливостта “ беше ориентиран към битка с предателите и активизиране на нашето общество. И мисля, че постигнахме доста от това. В близко бъдеще съм сигурен, че ще видите идващите ни победи на фронта. Благодаря, момчета! “

И въпреки всичко остават въпросите дали продължаващите различия сред някогашните близки съдружници Путин и Пригожин ще доведат до някакви съществени последствия, изключително за Пригожин, като се имат поради заканите му освен към Кремъл, само че и към висши военни като министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов.


Брайън Тейлър, професор по политология и съветски специалист в университета в Сиракюз, сподели пред Newsweek, че последствията от протеста са сложили Путин в позиция, която той нито познава, нито се усеща удобно в нея – постоянно употребявайки амвона си, с цел да разрушава политически врагове, както вътре, по този начин и отвън Москва.

„ Сега той ползва същия език към един от личните си хора, някой, който е издигнал до позиция с власт и отговорност “, изяснява Тейлър. „ Въпреки че не атакува непосредствено Путин, Пригожин атакува министъра на защитата в армията. Де факто той артикулира серия от недоволства, които в последна сметка удрят Путин в системата, която самичък сътвори, макар че той е човек, който идва от вътрешния кръг в някои връзки. “

Антон Геращенко, консултант на министъра на вътрешните работи на Украйна, сложи под подозрение подтекста на известието в обява в Twitter.

„ Пригожин не посочи на кой фронт или какъв тип победи “, написа той. „ Това дали не е единствено опит да покаже, че Пригожин е още жив? Или намек, че може да продължи? “

През юни някогашният дипломат на Съединени американски щати в Русия Майкъл Макфол предвижда, че Путин „ евентуално не е завършил “ в връзките си с Пригожин. 24-часовият протест, макар че притегли световното внимание, беше обсъждан от някои като презрян неуспех.

„ Пригожин имаше своя шанс…Той трябваше да направи някои политически неща – да призове хората, да извика въоръжените сили да се причислят към него “, сподели първият и единствен съветски посланик, който обществено напусна поста си поради войната на Путин в Украйна – Борис Бондарев. „ Той трябваше ясно да си показа своите цели, политическите си цели… това евентуално би могло да му донесе известна поддръжка. “

Съобщава се, че „ Вагнер “ е спряла с набирането на бойци за интервал от един месец въз основа на известие в Telegram, издадено от името на групата в неделя, в което се загатва преместването в Беларус като съществена причина.

А в известие в Telegram в петък „ Вагнер “ разгласи, че е прекъснала връзките си с един от своите висши изпълнителни водачи, някогашния полковник от съветската войска Андрей Трошев – пенсиониран полковник и някогашен участник във военни спорове в Афганистан, Сирия и Чечня. Руският офицер Дмитрий Подолски ще извърши тази роля.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР