Лидерът на групата на либералите в Европейския парламент Дачиан Чолош

...
Лидерът на групата на либералите в Европейския парламент Дачиан Чолош
Коментари Харесай

Лидерът на либерали в ЕП призна, че е сгрешил с подкрепата си за Доган

Лидерът на групата на либералите в Европейския парламент Дачиан Чолош ( “Обнови Европа ”) призна, че не е бил правилно осведомен за митингите до парцела на Ахмед Доган. Чолош благодари на българите, които са му дали вярна информация и подтекст за случилото се на плажа на “Росенец “.
Преди това Чолош ( “Обнови Европа “) и водачът на Алианса на либералите и демократите за Европа” (АЛДЕ) Ханс ван Баален подлагаха на критика в “Туитър” протестната акция против Доган. Причината е, че Движение за права и свободи е член на АЛДЕ, която е част от групата на “Обнови Европа” в Европейския парламент.

“Благодаря за всички известия към туита ми за събитията в България. Добре признати са. С спомагателни детайлности за обстановката и след разбор на обстоятелствата те фактически не са били добре предадени. Както постоянно е било, върховенството на закона е и ще продължи да бъде моята кауза”, написа Чолош, представен euractiv.bg.

Той добави: “Групата “Обнови Европа” постоянно е била в предните редици на бранителите на демокрацията, свободата и върховенството на закона. Със същата пристрастеност се борим против корупцията в и отвън Европейски Съюз. Защитаваме правото на кротичък митинг за всички, изключително за хората, които се причисляват към нас в тази борба”, написа Чолош до българите, които преди този момент бяха поискали пояснение за неговата позиция.

Позицията на Чолош последва писмото до него от българските евродепутати Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели. Според тримата митингът пред парцела на Ахмед Доган е имал за цел навлизане в частната благосъстоятелност на доктор Доган.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР