Лидерът на ГЕРБ не е над закона, заяви Владислав ПаневВладислав

...
Лидерът на ГЕРБ не е над закона, заяви Владислав ПаневВладислав
Коментари Харесай

Ексдепутат внесе сигнал срещу Бойко Борисов заради Неохим

Лидерът на ГЕРБ не е над закона, съобщи Владислав Панев

Владислав Панев, някогашен народен представител и водач на "Зелено придвижване ", заяви, че е сезирал Комисията за финансов контрол за мненията на Бойко Борисов за тежкото положение на торовия цех "Неохим ".

"Акциите на "Неохим " АД се търгуват на фондовата борса, а изказванията на Борисов и на локалните шефове за положението на сдружението са в непосредствено несъгласие с последната публично подадена информация до вложителите за облага от над 75 млн. лв. за първите 6 месеца на годината ", показва в сигнала си до КФН Панев, предава.

В събота Бойко Борисов посети завода, чийто шеф Стефан Димитров бе претендент на ГЕРБ за народен представител от Хасково, и разгласи, че "Неохим " е в тежко положение поради калпавото ръководство на "Промяната " и скъпия природен газ, спрял е работа и е почнал да освобождава служащи.

"Има си явен ред за оповестението на всяка значима вест за борсово търгувана компания, която може да оказва въздействие на цената ѝ. Той не включва изказвания пред медии на някогашен министър председател в компанията на изпълнителния шеф и притежател. И то апокалиптични такива - за наложително прекъсване на работа (от уеб страницата на "Неохим " се вижда, че става въпрос за планов ремонт, който се прави всяко лято), за всеобщо освобождение на служащи и така нататък ", показва още Владислав Панев. И добавя: "Да, инфлацията и повишаването на суровините се отразяват тежко на огромна част от промишлеността. Вероятно и облагата на "Неохим " ще падне. Но си има правила за информиране на пазара и те би трябвало да се съблюдават. Бойко Борисов не е над закона ".

В сигнала си до КФН Панев отбелязва, че или Борисов популяризира погрешни данни за положението на "Неохим ", или докладът на предприятието за полугодието не споделя истината. Във втория случая комисията би трябвало да потърси отговорност от мениджмънта на предприятието.

Акции или кюстендилски череши

Владислав Панев, прочут като съпредседател на обединението "Демократична България " и като вложител на фондовия пазар, разяснява в профила си във Facebook, че финансовият пазар е дирек за развиването на всяка сполучлива стопанска система, а "дълго време беше неглижиран от ГЕРБ, като Владислав Горанов говореше, че за него по-голям е пазарът на череши в Кюстендил ". "Изявленията от събота са доказателство, че нищо не се е трансформирало ", заключава десният политик.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР